Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

lördag, augusti 18, 2007

Det gäller att vara tydlig


Som jag har berättat tidigare är jag lite språkpolis också och den här skylten kan jag inte låta bli att visa. Som du vet har det varit SM i friidrott i Eskilstuna och skyltar som såg ut så här var det gott om runt arenan. Texten för besökare finns väl bara för att ingen skall tro att parkeringen är till för dem som bor på idrottsarenan eller ?

Frösåker


Jag har länge hört atalas om hur fin banan är men varje gång jag tänkt att åka dit och spela har det kommit hinder i mellan. Nu har det i alla fall blivit av. Banna var i ett strålande skick. Greenera var hala som ett parkettgolv. Så i början vågade jag knappt slå till bollen eftersom den rullade i väg jätte fort.


Banan var inte så lätt och jag kan förstå att det finns ambitioner att göra den till en riktig mästerskapsbana. Men en av kamraterna i sällskapet som slår riktigt långt och det vill säga 300 meter kunde lägga bollen på green på ett slag. Det är roligt att se sådant spel.


På bilden ser du 18 hålet som är framröstat som ett av sveriges vackraste golfhål.

Har du inte redan spelat på Frösåker skall du absolut göra det.

Du kollar väl kompressionen i din boll ?


Häromdagen skulle jag och mina kamrater G, P och R ta en runda på Frösåkers omtalade bana. Vår chef C visade sin välvilja till projektet och gav oss en låda bollar. R tittade misstänksamt på bollarna och konstaterade att det var dambollar. Han frågade genast varför vi fick dambollar och om detta var ett skämt eller om C drev med oss på något annat sätt.


Nej sa c jag tror att de här bollarna passar er. Det är mjuka dambollar och passer dem som har en svinghastighet under 100. Men hur kan du säga att S och jag har en svinghastighet under 100 när du aldrig har sett oss spela kom frågan från R. Nej det har jag visserligen inte gjort men jag tror att ni har det i alla fall. Men om ni vill kolla så kan ni gå till Budgetgolf och låta dem mäta hastigheten för en hundring.


Nu har jag fått lära mig att det finns en sorts trampolineffekt i bollarna. Svingar man inte så hårt kan jag inte utnyttja den effekten i en hård boll eftersom mitt slag inte kan pressa ihop bollen och sedan få den att utvidga sig igen. Men med en mjuk boll kan jag dra nytta av den effekten om svingen inte är så snabb.


R tyckte efter förklaringen att det kändes svårt att gå in i en affär och köpa dambollar och undrade om det inte fanns mjuka herrbollar. Det skulle liksom kännas bättre i affären. För min del spelar det ingen roll om jag köper dambollar även om de heter lady eller något annat kvinnligt. Jag kan också tänka mig att köpa dambollar med en liten rosett på och stödja forskningen mot bröstcanser. Huvudsaken är att jag spelar på rätt boll.

söndag, augusti 12, 2007

Gör din egen sportdryck


Sportdryck ger en bra kick i slutet av en golfrunda. Givetvis finns det hur många olika sorter som helst att välja bland i butikerna. Men du kan lätt göra din egen. Här kommer receptet.
1 liter vatten
0,5 dl druvsocker
1 kryddmått koksalt
1- 2 msk koncentrerad juice eller saft
Billgt och bra. Druvsockret köper du i din livsmedelsaffär och ligger i bland på samma hylla som hälsokosten. Matsajten Tasteline skriver att tränar du tre gånger i veckan och dricker sportdryck så kan du med detta recept spara 3 000 kr per år och det är väl lika mycket som träningskortet kostar.

Ladda för golf


Axa har givit ut ett litet häfte som heter Ladda för golf. Där kan du hitta intressanta påpekanden om hur en golfare skall äta och ladda upp för en tävling eller en vanlig golfrunda med kamraterna. Kolhydraterna är viktiga för en golfare och du skall framförallt satsa på de långsamma. Exempel är grovt bröd med hela korn, spagetti, makaroner, pasta, äpplen,päron,apelsiner,apelsinjuice, yoghurt,filmjölk, mjölk,bönor,linser och ärter. De här kolhydraetrna har du nytta av länge.


En bra grundregel är att äta 1 - 2 timmar före träningen och så snart som möjligt efter.

Men även vätskan är viktig för en bra prsetation. Normalt behöver du 2- 3 liter vätska per dag. Ca en liter får du i dig via maten. Ett bra sätt att komma ihåg att dricka är att ta en klunk ur vattenflaskan på varje hål. Det krävs inte många procents vätskebrist för att din prestation skall försämras och påverka ditt golfspel.


Är du ute och spelar under många timmar behöver du äta under tiden. Ta gärna med dig ett par skivor grovt bröd med något gott pålägg.


För att hålla koncentrationen uppe på de sista hålen kan du gärna dricka lite sportdryck.

Efter golfrundan behöver du också snabbt mat, dryck och vila för att återhämta dig.


Hela artikeln som jag har hämtat texten i från hittar du på http://www.axagolfclub.se/


Axa är en stor sponsor till golfen och sponsrar ca 30 golfklubbar varav Sundbyholm är en .

onsdag, augusti 08, 2007

Golfskolan

Bilden från Golfskolan golf.se




Jag vet inte om jag har varit ensam om att försöka spara sidorna i Svensk Golf som handlade om golfskolan. I alla fall så fick jag aldrig någon riktig ordning på sidorna som jag sparade. För det mesta så visste jag inte riktigt heller vad jag hade dem.


Sedan är det ju inte alltid så lätt att läsa sig till hur man skall genomföra slagen. Men nu har jag upptäckt att samma sidor som kommer i Svensk Golf finns också på golf.se som instruktionsfilm. Kan det vara bättre. Dessutom finns det så gott som en film för varje slag som jag behöver träna och filmerna är med ljud. Det är ju helt enkelt perfekt att sitta hemma och se en instruktionsfilm.


Men du behöver bredband för att kunna köra filmerna.

tisdag, augusti 07, 2007

Finns det verkligen inga åsikter ?


För en tid sedan efterlyste jag åsikter om golfanläggningen i Sundbyholm. Det borde ju finnas en hel del att ha synpunkter på trodde jag eftersom det har hänt rätt mycket på Sundbyholm på kort tid. Jag pekade på en hel del saker allt i från banans skick till restaurangen och sänkningen av priset på spelrätter.


Allt jag har fått in är en enda synpunkt och den anonyme tyckaren tyckte att det var bra att reducerad greenfee hade införts för 9 hål och att priset på spelrätterna hade sänkts.


Men kom igen nu du måste ju ha en hel del synpunkter det kan ju inte vara så att det inte finns synpunkter.


Tryck bara på comments och skriv vad du tycker. Du får gärna vara anonym. Ge ris eller ros allt är ok

fredag, augusti 03, 2007

En italienare på Sundbyholm


I söndags träffade jag på Luigi Di-Giovanni på Sundbyholm tillsammans med kamraten Robert Berglund. Luigi är italienare i andra generation och bor i Västerås. Han hade hört att Sundbyholm skulle vara en fin bana att spela på så han tog och åkte hit.

Robert Berglund är ny medlem i klubben för året. Båda herrarna var belåtna med banan och uppskattade speciuellt puben där de tog en kopp kaffe efter 9 hål.