Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, september 11, 2011

Touren gick till Kungsängen och Sigtuna


Vyer från Sigtuna

Klubbhuset på Kungsängen och 18:e hålet på
Kungsängen som är 150 meter långt och som avslutas
med ett vattenhinder och en bunker. Utslaget ligger högt.

Vi är ett sällskap på några personer som brukar göra en utflykt med övernattning varje höst och spela på ett par banor. I år gick touren till Kungsängen på lördagen. Där spelade vi på Queens Course. Det finns också en mästerskapsbana där som heter Kings Course med riktigt långa hål.

Det var en knepig bana med smala fairways som för det mesta gick ini skogen. Det var inte alltid så lätt att hålla sig på fairway och det betyder i klartext att det gick åt en hel del bollar. Det är väl lika bra att erkänna att den här banan var lite för svår för mig. Det var också ganska gott om bunkrar och vattenhinder.
Men anläggningen var prydlig och fin.

Efter avslutat spel bar det i väg till Sigtuna Stadshotell där vi övernattade. Sigtuna visa sig vara en glad överraskning. Den låg väldigt fint i ett vackert och öppet landskap med djur i hagarna lite här och där. Banan låg nära Mälaren som man kunde se bra från många hål. Det var med andra ord en öppen och fin parkbana där man inte behövde hålla igen svingen av rädsla för att hamna utanför fairway . En bana som var helt i min smak. Korthålen var fullvuxna med längder upp till 170 - 180 meter.

Jag rekommenderar gärna Sigtunas bana.