Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

onsdag, september 21, 2011

Det har gått bra för Jonas


Det har gått bra i år för vår medlem i Sundbyholms golfklubb Jonas Abrahamsson. Efter många år som golfpro har han nu efter en viss tids karantän fått sin status ändrad till amatör. Han har fått en nytändning och börjat tävla på allvar på H35 Touren som baseras på Order of Marrit och som består av 6 deltävlingar. Varje tävling går över 54 hål. De två första missade Jonas men han var med i Mariestad i början av juni och kom femma på 220 slag och 5 över banans par, på RM i Stenungsund blev det en fjärde plats med 215 slag och 3 över par,SGF Singletour på Salems GK,23 plats med 235 slag. I Salem utmärkte sig Henrik Allenbrant, som också spelar för Sundbyholm,med att komma fyra.

I Båstad i mitten av september i Båstad Classic Mid Amateurs kom Jonas sjua på 217 slag och endast ett slag över par.

I Touren har 110 spelare deltagit och de 12 bäst rankade kommer att få åka på Landslagsläger i Arcos Garden i Spanien i april. På lägret kommer förutom 12 spelare även två coacher och tränare att följa med. Jonas har blivit rankad som åtta och kommer alltså med på lägret.

Deltagarna från lägret kommer att få olika uppdrag nämligen att spela EM individuellt, EM i lag, match Sverige - Finland och Franska öppna mästerskapen. Vem som får åka på vad avgörs efter de två första deltävlingarna på Touren nästa år.

Vi önskar Jonas och Henrik lycka till i deras fortsatta tävlande och visst skulle det väl vara roligt att ha den här Touren på Sundbyholm 2013.