Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, augusti 12, 2007

Ladda för golf


Axa har givit ut ett litet häfte som heter Ladda för golf. Där kan du hitta intressanta påpekanden om hur en golfare skall äta och ladda upp för en tävling eller en vanlig golfrunda med kamraterna. Kolhydraterna är viktiga för en golfare och du skall framförallt satsa på de långsamma. Exempel är grovt bröd med hela korn, spagetti, makaroner, pasta, äpplen,päron,apelsiner,apelsinjuice, yoghurt,filmjölk, mjölk,bönor,linser och ärter. De här kolhydraetrna har du nytta av länge.


En bra grundregel är att äta 1 - 2 timmar före träningen och så snart som möjligt efter.

Men även vätskan är viktig för en bra prsetation. Normalt behöver du 2- 3 liter vätska per dag. Ca en liter får du i dig via maten. Ett bra sätt att komma ihåg att dricka är att ta en klunk ur vattenflaskan på varje hål. Det krävs inte många procents vätskebrist för att din prestation skall försämras och påverka ditt golfspel.


Är du ute och spelar under många timmar behöver du äta under tiden. Ta gärna med dig ett par skivor grovt bröd med något gott pålägg.


För att hålla koncentrationen uppe på de sista hålen kan du gärna dricka lite sportdryck.

Efter golfrundan behöver du också snabbt mat, dryck och vila för att återhämta dig.


Hela artikeln som jag har hämtat texten i från hittar du på http://www.axagolfclub.se/


Axa är en stor sponsor till golfen och sponsrar ca 30 golfklubbar varav Sundbyholm är en .