Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

tisdag, september 08, 2009

Touren gick till Bråviken och Söderköping


I helgen var det återigen dags för en liten golftour. Den här gången gick touren med sina 10 deltagare till Bråviken och Söderköping. Vi började med Bråviken dag ett som kanske är mest känt för sitt billiga medlemsskap.
Golfbanan har ett fint läge inte långt från viken med samma namn. Anläggningen känns lite som en ombyggd herrgård med restaurangen i den stora huvudbyggnaden. Jag vet inte om det hade regnat dagen innan vi var där men hela banan var våt. Det kan ju också bero på att den ligger lågt i förhållande till Östersjön. Banan har 27 hål som har karaktären av att det är före detta åkermark som banan ligger på. Skicket är ok. Range, restaurang och shop ligger lite utspritt.

Dessutom är det ganska långt mellan en del hål. Men avslutningen på sista hålet är fint och sista greenen ligger framför restaurang byggnaden som du ser på bilden. Men det är inget måste att spela den här banan.

4 Comments:

At 10 september, 2009 17:45, Anonymous Jonas Abrahamsson said...

Hej Sverker!
Har du inte blandat ihop Söderköping och Bråviken nu. Är det inte Söderköping som är kända för sitt "billiga" medlemskap. För övrigt tycker jag banan är mycket bra, helst 1-18, och att den är mer värd att spela. Layouten är mkt bra med olika spelvägar på många hål, intressanta greenområden och flera och många bra hinder.

/Jonas

 
At 13 september, 2009 20:47, Blogger Sverker said...

Nej Söderköping ingår i ett samarbete mellan klubbarna i södra Östergötland och norra Småland. Klubbarna är Vreta Kloster, Motala, Mjölby, Tranås och Söderköping. Medlemmarna spelar gratis på varandras banor och håller samma priser och det är inga lågprisbanor. Däremot kanske jag har fått om bakfoten att Bråviken är en brevlådeklubb.
Det är väl bara att konstatera att vi har olika uppfattningar om Bråviken. Tack för dina synpunkter Jonas.

 
At 14 september, 2009 05:12, Anonymous micke said...

Bråviken har en högre avgift än sundbyholm, det är Vikbolandets GK du tänker på.

 
At 14 september, 2009 17:52, Blogger Sverker said...

Tack micke för att du har rett ut detta

 

Skicka en kommentar

<< Home