Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

lördag, augusti 15, 2009

Synkat scorekort


Det verkar som om varje klubb snickrar ihop sitt eget scorekort. På Omberg har man kommit ganska långt med tekniken. På scorekortet ovan ser du att min starttid var 11:10 och det betyder att då skall jag slå ut på första tee. Tretton minuter senare är det tänkt att jag skall slå ut på tee nr 2 alltså 11:23 som det står på kortet. På det här sättet är det lätt att se om bollen håller tiden.

Men sedan kan man ju undra om man inte skall ta hänsyn till hur många som det är i bollen och kanske till spelarnas hcp. Men det gör man inte nu.

En liten teknisk miss hade smygit sig in på kortet eftersom det inte tog hänsyn till den tillåtna rasten, enligt anslag på 10 minuter, utan man skulle både rasta och spela det nionde hålet på 13 minuter. Lite tufft. Men tekniken kan givetvis förfinas ytterligare.

Men det känns stressigt om man skall följa scorekortets tider exakt. Golf skall ju i första hand vara ett nöje och man skall inte hela tiden behöva tänka på att hålla tiden exakt.