Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, augusti 02, 2009

Dagens flaggplacering


Det är bra när det finns en skylt på första tee vad som är dagens hålplacering. Då är det bara att titta på scorekortet för att se var flaggan står. Scorekoretet visar de olika hålplaceringarna . På scorekortet står det också hur djup greenen är. Det kan till exempel, som på scorekortet ovan, finnas sex olika placeringar. Jag tror också att med fasta placeringar kommer hela greenen att utnyttjas för hålplaceringar och inte bara några få platser. Det kan ju lätt gå slentrian i var hålen placeras .

Alternativet kan vara att det finns ett band på flaggstången som anger om flaggan står kort eller ej. Men bandet kan inte ange var på greenen flaggan står. Dessutom är det svårt att på långt håll läsa av var flaggan står.

Varför har inte alla golfbanor det här systemet med fasta hålplaceringar ?

2 Comments:

At 03 augusti, 2009 16:58, Anonymous Jonas Abrahamsson said...

INte roligt om det är skada på greenen vid tårtbit 1 och de måste sätta pinnen där, jag röstar för tre färger på vimpeln ist, gul för kort, röd för mitten, vit för lång.

/Jonas

 
At 04 augusti, 2009 20:20, Blogger Sverker said...

Jag ser aldrig några skadade greener.
Det är många som tycker att du gör ett jättebra jobb med banan Jonas.

 

Skicka en kommentar

<< Home