Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, augusti 31, 2008

Värsta SJ stuket i Söderköpings gk


Det börjar bli höst och därmed dags för att stänga sommarstugan för säsongen. Så i helgen var jag nere i stugan som ligger i norra Småland för att bomma igen. Jag tänkte att det kunde vara trevligt att samtidigt passa på att spela lite golf. Sagt men inte så lätt gjort. På lördagen var det fullbokat överallt och på söndagen var det tävling på många banor och första lediga tid var vid 2 - 3 tiden.
Till och med att jag ringde till Söderköpings gk för att boka tid och det var ju en upplevelse. Första frågade en telefonsvarare efter mitt golfid och när jag hade sagt det fick jag alternativ att välja. Jag valde 1 för att boka tid och rösten frågade när jag ville spela.Vid 12 tiden sa jag och rösten svarade att första lediga tid var 14:05 ville jag ha den så skulle jag säga boka. Men jag sa senare och fick då ytterliga förslag på tid. Men jag avbröt bokningen där.

Men ganska festligt. Förmodligen kan man ringa dygnet runt och boka tid genom den automatiska telefonsvararen och klubbens personal får ägna sig åt att ta hand spelarna i stället.

söndag, augusti 24, 2008

Fint jubileum !






Dagen började med shogun start kl 9 och då skulle alla vara på plats färdiga att slå ut. Det kändes redan när jag gick till mitt hål som var nummer 18 att banan var dyngsur. Jag hade en stilla fundering om det hade varit bättre att ta stövlar istället för golfskor. Mycket riktigt det var rikt vått på skogshålen. En liten tröst var att det var lägesförbättring på alla kortklippta ytor på spelplan. Det innebär automatiskt tillstånd att även rengöra bollen även på fairway.

Men hur som helst när vi kom ut på fältet så sken redan solen och där var banan torr och fin. Livet lekte igen. Vid tolvans hål kunde man satsa på sig själv och fördubbla insatsen om man kom på green. Samtidigt servades kaffe med färdknäpp för de som önskade.

I A klassen segrade Marvin Högman på 39 poäng och i B klassen i tävlingssammanhang rutinerade Inger Bergkvist på 34 poäng. Detta betydde att alla tävlande i B klassen höjde sitt hcp. Segrarna ser du på bilderna ovan. På den fjärde bilden ovan ifrån ser du i förgrunden Raili Elgbacka och i bakgrunden kvällens attraktion Peter Jöhnke med fru som deltog i festligheterna efter sin show. Du kan se hans show på You Tube länken nedan. Gå dit den är häftig. Skruva upp ljudet.
Tack snälla kommittén som har jobbat med arrangemanget för ett fint jubileum

fredag, augusti 22, 2008

Vi borde ordna det lite mysigare

Jag läser i bladet i dag om lite aktiviteter på golfklubbar i Eskilstuna. En har ordnat med vinprovning med en kvinna från Sydafrika och en bjuder in till nybörjarkurs i Bridge. Låter mysigt med båda arrangemangen. Vi borde också ha lite olika grejer. Klubbkommittén skulle kunna hjälpa till att fixa lite. Men kommittén behöver flera medlemmar.

Du som är intresserad av att göra en insats för medlemmarna och som har lite idéer kan inte du höra av dig till mig. Jag skulle bli jätteglad. Min mejladress ser du vid sidan om och du är också välkommen att ringa mig på 076 1131205.

tisdag, augusti 19, 2008

Peter Johnke är på G

Klicka på länken nedan där det står You Tube så får du se en video med Peter. Skruva upp ljudet. Han är ganska festlig. Du vet väl att han kommer till jubileumsfesten på Sundbyholm på lördag. Där får du se hela hans show live. Inga dåliga grejer

YouTube - Peter Johncke - Trick Shot Master

YouTube - Peter Johncke - Trick Shot Master

Hjälp från ovan !

Nu är den här Sky Caddie hjälper dig med att kolla alla avstånd på banan som du behöver. Jag läser ur broschyren. Ger dig en överblick över varje hål oavsett var på banan du befinner dig.Du kan ta fram avståndet till vilken punkt på green som helst. Bilden kan vridas så att du på en och samma gång får se avståndet till främre green, bakre delen av green och en vy över green från det håll som du närmar dig. Du kan också kolla hur långt du slog med dina klubbor.

Efter varje gång som du har hålat ur kan du nollställa och genast mäta avstånd på nytt. Enklare kan det inte bli. Ja vad skall man säga. Det låter ju fantastiskt.

En Sky Caddie kostar ca 3 500 kr och sedan tillkommer tydligen någon abonnemangsavgift.
Tur att det är tillåtet på Sundbyholm att använda teknisk utrustning för att mäta avstånd. Lycka till med din nya leksak.

Äntligen fixat

Jag har länge varit störd över texten på skylten som fanns tidigare med samma innebörd men som var hemsk grammatiskt sett. Men nu är jag glad och belåten och det är det tydligen någon mer som är eftersom det har kommit upp två skyltar dessutom.

Kanske inte riktigr nöjd ändå när jag tänker på ett par gula skyltar på banan med stora bokstäver som har använts lite hur som helst. Men det ordnar sig säkert också så småningom

onsdag, augusti 13, 2008

Kanske lite sent Annika

Annika i Holywodd juli 2007

Det känns som om den stora golffesten på Frösåker kom av sig helt. Mycket berodde det givetvis på det dåliga vädret. Spelet fick ju helt ställas in på torsdagen. Den dagen skulle jag själv åka med båt från Torshälla hamn kl 07; 00 men när klockan ringde på morgonen 05:30 och det störtregnade och himlen var helt mörk ringde jag återbud. Dessutom hade ju SMHI gått ut med klass 2 varning och då är det väl inte till rådigt ens att vara ute på sjön.

Tydligen var det så att många av stjärnorna som var inbjuda hade tackat nej. Det blev svårt att fixa sponsorer till tävlingen så det fick Annika jobba med själv.

På sista hålet slog Annika i vattnet och resultat av hennes tävlingsinsats denna dag blev en
delad sjätte plats som hon dessutom delade med en amatör nämligen Anna Nordqvist från Eskilstuna. Stort grattis till Anna men hur roligt var detta för Annika.

I söndags intervjun i 4: an på morgonen framgick det tydligt att hon var mätt på golf nu och
ville hellre bilda familj. Helt ok när man är 37 år. Men hon skulle kanske ha slutat tidigare
när hon fortfarande stod på topp. Nu blev hennes avslutning lite så där även om hon har en tävling kvar att spela i Dubai.

Hur som helst har Annika betytt mycket för svensk golf och vi tackar dig Annika för detta

söndag, augusti 10, 2008

Äkta makar inte bara en blomma

Uppslagsverket Wikipedia säger att blomman äkta makar är en amaryllisväxt från södra och centrala Brasilien. Den odlas som krukväxt i Sverige och du kan se den på bilden ovan. Riktigt vacker.
Men krukväxter har ju inte så mycket med golf att göra. Nu till saken. Jag har funderat på tävlingen som heter äkta makar och vad uttrycket äkta makar betyder i det här sammanhanget

Det innebär ju i alla fall inte att de tävlande är gifta. Det är ju helt klart om man läser startlistan.
Det borde därför vara dags att ändra tävlingens namn och detta har jag sett att en del klubbar har gjort och i stället kallar man den äkta makar och sambos. Lite bättre men inte riktigt bra.

Anna Skipper är på hugget

Anna Skipper är kanske mest känd som programledare i bantningsprogrammet Du blir vad du äter. I det programmet har hon försökt hjälpa kända personer att få fason på sina överviktiga kroppar.

Tänker man på Kicki Danielsson och Bert Karlsson med sin Bert semla så får jag väl säga att
hon har lyckats så där. Men det är kanske lite för svåra objekt som hon har givit sig på.

Nu har Anna i senaste numret av Svensk Golf kollat vad kioskerna på golfbanorna säljertill den som vill ha något till livs efter nian. Jag förstår ju att hon kastar ut den varma korven med vitt bröd till samt kexchokladen direkt. Men att ta korven från golfarna och lära dem att äta något nyttigare istället det är väl ett projekt i klass med att försöka att ta ner månen. Korv vill golfarna ha och därmed basta. Finns det inte korv i kiosken blir det väl upplopp.

Anna tycker att man skall äta mörkt bröd med kyckling på och till detta dricka mineralvatten
eller grönt te i stället.

Jag har ju länge hävdat att en tallrik havregrynsgröt är det bästa man kan äta innan man går ut på banan. Men Anna säger absolut inte havregrynsgröt utan på morgonen innan skall det vara proteinrik frukost gärna makrillfilé, kokt ägg eller avokado.

Jag har talat med Lina på restaurangen på Sundbyholm. Hon håller med om att det är en omöjlighet att ta bort korven men att servera mörkt bröd med kyckling eller kalkon går bra. Energidryckerna som också får kritik av Anna kommer att tas bort och ersättas av vitamindrycker

lördag, augusti 02, 2008

Scandinavian TPC på Frösåker


Annika Sörenstam kommer att spela sin sista tävling i Sverige på Frösåker den 7 - 10 augusti. I december kommer hon att sluta med golfen professionellt. Det kommer bli ett starkt startfält med många av de bästa deltagarna från Europatouren. Bland de svenska namnen finns Maria Hjort och Liselotte Neumann. Dessutom finns amerikanska spelare på plats.

Jätteroligt för Frösåker och för hela Västerås att få arrangera en golftävling i världsklass. Hela Västerås är på benen. Affärerna skall till exempel tapetsera med Annika posters och veckoshema. Banan rapporteras vara i toppskick. Fattas bara det.

Frösåker är ju ingen lätt bana precis att spela för oss medelgolfare. Jag tänker redan på hur
roligt det skall bli att se spelarna på det 18:e hålet.