Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

fredag, april 25, 2008

Det är öppnat


Då var det äntligen dags för den efterlängtade premiären. I går när jag kom ut till klubben vid lunchtid var det ganska gott om folk som verkade uppskatta att ha flexibel arbetstid. Men det var inga problem att komma ut på banan. Det är ju alltid lite speciellt med den första rundan och på första tee gäller det ju som alltid att tänka positivt och att tänka att bollen skall landa mitt på fairway. Det var säkert mitt positiva tänkande som hjälpte mig och med lite hjälp av en tall landade min boll på fairway. Kanske inte så långt men det var ändå på fairway. Så ska det se ut.

Lite senare testade jag också den lilla dungen till vänster framför fairway på åttan. Den var rensad och fin och bollen seglade lätt genom lövverket. Härligt. På banan träffade jag också Roger och Thomas båda sken som solar när de pratade om banans skick. Det var bara att hålla med. Skicket på banan är som det skall vara mitt i sommaren. Perfekt med andra ord.

Det var helt rätt att vänta med att öppna tills nu. Det har vi tjänat på.

I restaurangen serverades denna dag hemgjord ärtsoppa med pannkakor av tjejerna, som nyss har varit på utbildning. Solen sken för fullt och vad skall man mer begära ?

onsdag, april 23, 2008

Leif Höglund är tävlingskommitténs ordförande


Leif Höglund drar ett tungt lass i golfklubben eftersom han är tävlingskommitténs ordförande.

Till sin hjälp i kommittén har han 18 kamrater. Leif tycker själv att det är ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag eftersom tävlingsverksamheten är stor i klubben och drar in mycket pengar.

Det ser bra ut med sponsorer i år och intresset att tävla är stort. Till flaggtävlingen första maj är redan 116 stycken anmälda och till Kuriren Cup 66 lag och då är det fortfarande en vecka kvar på anmälningstiden. Förra året ställde 72 lag upp. I år kommer också finalen i Kuriren Cup att spelas på Sundbyholm. Det kommer jag inte ens ihåg om det har skett tidigare.

Sundbyholms får ställa upp med 9 lag i finalen. Totalt kan det bli 80 lag i finalen och det innebär 160 spelare.

Den 31 maj blir det Scramble med lite prisutdelning och klubbafton som avslutning i puben. Längre fram i sommar blir det som vanligt golfvecka söndag till fredag i vecka 30.

Leif har det bra som bor i Ostra Knall på gångavstånd till banan. Det visar sig också i hans hcp som nu ligger på 13 och det är en höjning från förra året från 11. Leif muttrar lite om att det var mycket att göra med RM och seriespel förra året och att det inkräktade på hans eget spel. Vi får hoppas att han får mer tid till eget spel i år.

söndag, april 20, 2008

Nya regelboken är här


För ett tag sedan var det regelkväll på Sundbyholm. Det var Janne Hållberg som hade lyckats engagera distriktsdomaren Jan E Larsson från Mariefred. Vi började med att vara ute på övningsbanans första hål för att sedan fortsätta utbildningen inomhus.

Eftersom vi har fått en ny regelbok med en hel del nya regler så pratade vi både gamla och nya regler. Den nya regelboken,som gäller från och med i år till och med 2011, finns nu att köpa på klubben i ett begränsat antal och kostar numera 25 kr.

Skaffa de nya reglerna för den kommer du att ha nytta av. Jag lovar. Tidigare har det ju till exempel inte varit tillåtet att flytta 150 meters pinnen. Sitter pinnen fast får den normalt inte flyttas men sitter den löst är det möjligt att den får flyttas. Vad som gäller är upp till varje klubb att bestämma i sina lokala regler.

Träffar man sig själv eller sin bag var det tidigare 2 slags plikt men nu är det ändrat till ett slags plikt. Men det finns många fler ändringar i regelboken

söndag, april 13, 2008

Dags för skolbänken

Som du säkert har sett så har vi fått en ny hemsida. Den tycker jag känns väldigt fin och bra. Det är verkligen ett lyft. Det är John Forsberg som har gjort ett fint arbete med sidan.

Efter städningen i lördags på banan var det dags för styrelsen i klubben och andra som skall skriva på hemsidan att få utbildning av John. Nu hoppas jag bara att alla som har fått utbildning och är behöriga att skriva kommer att göra detta så att vi får en levande hemsida med många skribenter.

Rekordmånga ställde upp

I helgen var det dags för den traditionella städningen av banan. På lördagen var intresset stort för städningen och 118 stycken ställde upp för att göra banan klar för öppning. Så många har aldrig tidigare städat. Normalt är det färre som brukar städa på söndagen.

Nu har det visat sig att många av skogshålen är väldigt våta och behöver torka upp innan det blir tal om öppning. Nederbörden som kom i veckan i form av regn och snöblandat regn var inte bra. Det som behövs nu är givetvis sol och värme.

PÅ 10:ans hål där jag krattade löv träffade jag två nya medlemmar för säsongen. Det var kamraterna Dan som inte har haft någon fast hemmabana tidigare och Dennis som har kommit från Strand. Vi hälsar båda våra nya kamrater välkomna.

torsdag, april 10, 2008

Ny säsong är på gång



Nu är det dags snart att ta ner skylten att banan är stängd. Jag hoppas att det inte blir mer snö i år. Enligt min gamla mamma är det visserligen väldigt nyttigt med aprilsnö eftersom den lär vara lika nyttig som fårgödsel. Det får vara hur det vill med den saken men jag sitter nöjd med den snön som vi har fått. Skylten att man inte får gå på frostvita greener, får vi nog dras med ännu en tid, den brukar ju hänga med nästan hela säsongen men det är ju en annan femma.

Det känns som om en banöppning är nära nu och på lördag och söndag är det dags för den traditionella städningen av banan.

Det har hänt en del på rangen. Men Janne har inte bara snickrat ihop nya utslagsplatser under tak. Han har också fixat ett attraktivt och komplett kursutbud med kurser för nybörjare,dam- och herrträning, specialslag typ swing. Själv pushar han gärna för sin 3 dagars kurs som är öppen för alla men som tidigare vände sig framförallt till dom som skulle övernatta i Röda Villan. Det går minst lika bra att bo hemma och ändå vara med på kursen och äta lunch och fika med kurskamraterna. Den första kursen börjar den 12 maj. Du kan se hela det aktuella kursprogrammet under fliken pro på klubbens hemsida.

På tal om hemsida ryktas det om att en ny version av vår hemsida snart skall sjösättas det blir spännande

torsdag, april 03, 2008

Gala Peter var där


I tisdags, samma dag som Sundbyholms Golfrestaurang öppnade, var det lite mingel för inbjudna gäster med kommunalrådet Johnny Lundgren med fru i spetsen men också med sponsorer och lite folk från klubb- och bolagsstyrelse.

Det bjöds på lite plockmat och ett glas vin. Det var jättetrevligt. Så skall en slipsten dras och så här skall en restaurang marknadsföras. Det känns som Micke och hans tjejer har mer på gång. Det kommer att bli bra det här . Maten var fanstiskt god

tisdag, april 01, 2008

Sundbyholms Golfrestaurang har öppnat

I dag öppnade vår golfrestaurang. När jag var ute och åt vid halv ett tiden så var vi närmare 30 stycken som åt lunch. Allt från klubbens personal till klubbmedlemmar. Maria och Lina hade slagit på stort och serverade strömmingslåda med hemlagat potatismos, nybakat bröd och en nyttig sallad med tomat och bönor. Det smakade väldigt bra. Dessutom var det fint väder så det var full fart på rangen och vid ettans hål på övningsbanan väntade en boll på att gå ut.
Äntligen känns det som säsongstarten börjar närma sig. Men enligt vår greenkeeper Roger som jag pratade med får vi nog vänta ännu en stund med att öppna banan som behöver torka upp. Den här vintern har tydligen inte heller varit så skonsam mot banan som jag trodde. Kärlen har saknats. Är det ingen kärle så luftas inte banan som den ska. Men med lite sol och värme fixar ju det mesta sig