Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, april 20, 2008

Nya regelboken är här


För ett tag sedan var det regelkväll på Sundbyholm. Det var Janne Hållberg som hade lyckats engagera distriktsdomaren Jan E Larsson från Mariefred. Vi började med att vara ute på övningsbanans första hål för att sedan fortsätta utbildningen inomhus.

Eftersom vi har fått en ny regelbok med en hel del nya regler så pratade vi både gamla och nya regler. Den nya regelboken,som gäller från och med i år till och med 2011, finns nu att köpa på klubben i ett begränsat antal och kostar numera 25 kr.

Skaffa de nya reglerna för den kommer du att ha nytta av. Jag lovar. Tidigare har det ju till exempel inte varit tillåtet att flytta 150 meters pinnen. Sitter pinnen fast får den normalt inte flyttas men sitter den löst är det möjligt att den får flyttas. Vad som gäller är upp till varje klubb att bestämma i sina lokala regler.

Träffar man sig själv eller sin bag var det tidigare 2 slags plikt men nu är det ändrat till ett slags plikt. Men det finns många fler ändringar i regelboken