Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, februari 17, 2008

Golfandet i Sverige minskar

Veckholms Golf i konkurs
Antalet golfare i Sverige har på kort tid, hörde jag på radion i dag, minskat med 14 000 medlemmar. Detta kommer förmodligen att medföra ett antal konkurser bland golfklubbarna. I år har redan Veckholms Golf vid Salsta slott gått i konkurs.
Rusningen till golfbanorna är över för den här gången. Många golfklubbar hade kö för några år sedan för att få medlemskap men så är det inte längre. Jag vet ingen klubb som har kö som jag känner till men det är klart att finns i Stockholmsorådet och kring andra stora städer. För några år sedan byggde många klubbar ut till 27 hål. Nu kan det bli tufft att dra runt ekonomin på betydligt färre medlemmar.
På Sundbyholm har antalet medlemmar glädjande nog ökat med 150 stycken på cirka ett år och Sundbyholm står starkt.

Men som vanligt gäller det att se framåt och se om sitt hus och det betyder att konceptet måste hela tiden förbättras. Banan måste alltid vara i topptrim. Klubbhuset borde kunna användas bättre vintertid. Vi får hoppas att de nya krögarna hittar på något. Men jag skulle också kunna tänka mig att vi till exempel inför midsommarfirande på klubben med dans kring stången. Över huvud taget skall det vara olika aktiviteter på klubben.

Ny golfare måste till och framförallt ungdomar. Som det är nu är det för svårt och för krångligt att komma i gång. Golfreglerna som man måste kunna för att få gå ut på en golfbana är onödigt många och krångliga. Reglerna i dag är avseeda för dem som tävlar och inte för gemene man som bara vill spela för nöjes och motionens skull. Nej förenkla reglerna för nybörjare.