Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

lördag, november 10, 2007

Golf i Egypten




Nu har jag kommit hem från en golfresa i Egypten.Jag var vid Röda havet på ett hotell som heter Stella di Mare .Det låg 4,5 mil från Suez och cirka 15 mil från Kairo. Golf Plaisir ordnade resan.
Hotellet låg tillsammans med några fritidshus i ett område som också hade en golfbana. Allt var bevakat av vakter. Man verkar vara livrädd för att något skall hända turisterna och vill skydda dem på alla sätt.
Banan var helt ok och hade 4 olika tee beroende på hur långt man ville att hålet skulle bli. Blå tee motsvarade normal hål i Sverige om man slår från gult. Att spela från gul tee betydde att hålen blev cirka 700 meter längre totalt. Vädret var givetvis varmt och ca 34 grader. Egypten har ungefär 2 regndagar per år. Banan vattnas med saltvatten och det finns bara en grässort som tål att vattnas med saltvatten och det är Bermudagräset. Det skiljer sig från andra grässorter genom att det är strävare och att bollen rullar långsammare och inte gärna faller av . Bollen kan också stanna mitt på en slänt på green utan att rulla ner.
Ruffen är inte hög och man hittar alltid bollen. Men ruffen har lite karaktär av plastjulgran. Ruffen är riktigt taggig och släpper inte gärna igenom en boll och klubba. Det tar alltså emot rejält och det gäller att slå igenom slagen för att få ut bollen.
Men en golfresa skall ju inte bara vara golf utan den skall ju också innehålla lite annat som kultur , shopping och god mat och vin. Är man i Egypten och har möjlighet att åka och se pyramiderna måste man givetvis göra det. Det blev en fantastisk resa med buss och livvakt. Pyramiderna ligger precis vid Kairo och på det sättet kan man alltså slå 2 flugor i en smäll.
Det var fantastiskt roligt att se dessa enorma byggnadsverk. För fyratusen år sedan kunde de gamla egypeterna en hel del men nu verkar det vara sämre beställt med byggnadskonsten. Kairo är byggt mer eller mindre på en sophög och jättemånga hyreshus är svartbyggen som står lite hur som helst. Något måste uppenbarligen ha gått fel för egypterna.
Kombinationen av golf, kultur och bad i Röda havet gör att jag gärna rekommenderar resmålet Stella di Mare. Hotellet ligger precis vid havet och temperaturen i vattnet är behagliga 24 - 25 grader.