Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, september 30, 2007

Golf är friskvård

Under en längre tid har nu kampanjen om att golf är friskvård pågått. Nu är kampanjen slut. Att få golfen klassad som friskvård är viktigt eftersom arbetsgivare kan göra avdrag med 2 000 kr per anställd för anställda som motionerar på ett eller annat sätt. Att gå på gym och att spela tennis är till exempel inga problem . Det är adragsgillt men så fort det är tal om lite " finare " aktiviteter som golf och ridning går det inte alls. Men många starka krafter är i gång för att ändra på detta när det gäller golfen. Vi kan bara hoppas att uppropet ger effekt.

Det känns som om golfen behöver vitaliseras förgubbningen och förgummningen är tyvärr ett faktum. Det verkar inte som om det är stor tillströmning av ungdomar till golfen. Detta trots att det finns att stora förebilder både på herr och damsidan. Det brukar ju annars hjälpa.

Jag läste en artikel om att man har gjort en undersökning som visar att golfare är friskare. Den är nog sann för så känns det i alla fall.