Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, februari 03, 2008

Skattefrihet för golf kan vara på gång


Dagens industri skriver idag att det finns en majoritet i skatteutskottet för att fler idrotter skall omfattas av den skattefria subventioneringen på 2 000 kronor som företagen kan ge sina anställda. Golfen kan mycket väl bli aktuell att få ta del av de nya reglerna men fortfarande skall det vara upp till de enskilda företagen vilka idrotter som de vill subventionera.


Golfen behöver nytt blod i form av ungdomar som börjar spela golf. Nu kan jag inte vara annat än orolig för sportens överlevnad med tanke på förgubbningen och förgummningen i sporten. Varför börjar ungdomarna inte spela? Vi behöver ungdomar i vår sport för att den skall kunna utvecklas.


Hoppas innerligt att förslaget om subventionering av golfen går igenom. Det är svårt att tänka sig någon bättre form av friskvård än golf tycker. Det är en sport som både gammal och ung kan ha stor glädje av. Men det är väl så att golfen lider av att det anses att den är lite för fin.
Om du skyndar dig kan du läsa hela artikeln på www.di.se