Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, september 30, 2007

Golfträffen


När såg du en kvinna som ensamspelare senast. Tänk efter. När jag tänker efter så kan jag inte ens komma i håg när det hände senast Killar spelar gärna ensamma och det är ingen ovanlig syn Det verkar ju inte vara något konstigt för en karl att åka ut till golfbanan ensam. Antingen träffar man någon på första tee eller så går man ut ensam. Men så gör inte kvinnor.
Vissa saker gör inte kvinnor ensamma och att spela golf är en av de sakerna. Varför ? Kan någon svara på det ?
Nu finns det något som heter golfträffen på golf.se . Där kan alla gå in och bli medlemmar. Sedan kan man söka efter en golfpartner antingen till ett speciellt tillfälle eller för mer regelbundan övningar.
Det här är ju ett bra tillfälle för alla och inte bara för singlar att utöka sitt umgänge vid golfspel. Lycka till

Golf är friskvård

Under en längre tid har nu kampanjen om att golf är friskvård pågått. Nu är kampanjen slut. Att få golfen klassad som friskvård är viktigt eftersom arbetsgivare kan göra avdrag med 2 000 kr per anställd för anställda som motionerar på ett eller annat sätt. Att gå på gym och att spela tennis är till exempel inga problem . Det är adragsgillt men så fort det är tal om lite " finare " aktiviteter som golf och ridning går det inte alls. Men många starka krafter är i gång för att ändra på detta när det gäller golfen. Vi kan bara hoppas att uppropet ger effekt.

Det känns som om golfen behöver vitaliseras förgubbningen och förgummningen är tyvärr ett faktum. Det verkar inte som om det är stor tillströmning av ungdomar till golfen. Detta trots att det finns att stora förebilder både på herr och damsidan. Det brukar ju annars hjälpa.

Jag läste en artikel om att man har gjort en undersökning som visar att golfare är friskare. Den är nog sann för så känns det i alla fall.

söndag, september 23, 2007

Mycket tävlande på Sundbyholm


I går var det ICA Maxi Open. Totalt spelade 144 stycken. Två bollar fick slå ut på varje hål. Då är det fullt. Dessutom fanns det 30 - 40 på väntelistan. Både startavgiften och eventuell greenfee var sponsrad. Gratis är alltid gott.
Förutom fina priser samt startkitt. Fick de som var närvarande på prisutdelningen på ICA MAXI och som hade spelat vara med om utlottningen av 10 stycken presentkort som var värda
1 000 kr styck. Jajamensan.
I dag var det två generationer. Men nu känns det som tävlingssäsongen lider mot sitt slut. Vädret har ju varit fantastiskt för golf i helgen. I dag när jag var ute sen eftermiddag spelade många i kortärmat och varmt var det.
Banan är fanstiskt fin nu. Tack alla banarbetare som har satt banan i ett jättefint skick

tisdag, september 18, 2007

Handlar inte så mycket om golf


Nu har det hänt. Kalles kaviar skall smaka banan. Vart tar det svenska arvet vägen?

måndag, september 17, 2007

Jonas fixar resan

Bild från Stella di Mare

Jonas Abrahamsson som arbetar på Golf Plaisir har lagt ut ett upprop på klubbens diskussions sida. Han är villig att ordna en trevlig resa till Stella di Mare som ligger vid Röda Havet i Egypten . I första hand för klubbens medlemmar men det går säkert bra att ta med sig andra kamrater också på resan. Förutom golf så finns det möjligheter att göra utflykter till Kairo som ligger 11 mil från Stella di Mare och även till Pyramiderna. Ett av v'ärdens 7 underverk om jag inte minns fel. Vad sägs om att passa på att se skatterna från Tutancamos grav som vi läste om i skolan.

Genom bra utflykter som Golf Plaisir ordnar så blir det här så mycket mer än bara en golfresa. Ett jättebra sätt att umgås med sina golfande vänner på.

Temperaturen i Egypten i oktober- november ligger sådär 26 - 28 grader. Ganska lagom med andra ord.

Jonas når du på Golf Plaisir om du har frågor om resan. Dit ringer du enklast genom att gå in på www.eniro.se och sedan skriva Golf Plaisir i det gula fältet. Då kan du ringa gratis.

onsdag, september 12, 2007

Fixa din egen Golftour

Bilden från Kårsta Golfklubb
I helgen var jag tillsammans med några kamrater på vår årliga hösttour som vi kallar det. Det betyder att vi åker bort en helg och spelar på två banor och övernattar på hotell. Vi försöker att se till att vi inte åker för långt. Det finns ju en himla massa fina och trevliga banor runtom här i Mälardalen.
I år gick touren till Örebro. Vi spelade på Gustavsvik och på Kårsta golfklubb. Två små mysiga banor av parkkaraktär.
Vi bodde på Eurostop hotell. På så sätt fick vi ett golfpaket med en greenfee och övernattning till ett riktigt bra pris. Eurostop var förresten en riktigt trevlig överraskning. Mycket fräscht och modernt med en rejäl hotellfrukost.
Har du inte prövat på att umgås med dina vänner på det här sättet så tycker jag att du skall absolut göra det. Naturligtvis är det lite tävling med priser också. Vi spelade slaggolf och la i hop resultaten för de två dagarna.

tisdag, september 11, 2007

Förbjudet att gå på frostiga greener

Jag tycker att språket ofta krånglas till på skyltar. Beträdas är ju ett ålderdomligt ord som aldrig används i dag. Men det är konstigt nog väldigt vanligt på golfbanor och speciellt så här års.
När jag var barn vill jag minnas att det ofta stod skyltar framför gräsmattor på vilka det stod. Gräsmattan får ej beträdas. Det är möjligt attt sådana skyltar fortfarande finns.

Men jag kommer tydligt i håg att när jag bodde i Åkeshov i Stockholm fanns det en skylt på en gräsmatta. På den stod det gå gärna på gräsmattan. Först trodde jag att jag hade läst fel men det hade jag inte. Jag kommer ihåg att det lät väldigt trevligt på något vis.
Skyltar handlar ju mest om förbud annars.

Men nu till saken. Varför får jag inte gå på en green när det är frost. Inte vet jag. Någon har lite diffust försökt att förklara att går jag på en green när det är frost så böjs gräset ner och kan sedan inte resa sig igen. Det skulle ju betyda att greenen skulle bli ojämn och det är ju inte bra.

Men någon av läsarna kanske kan förklara förbudet?

söndag, september 02, 2007

Snusket fortsätter på 10: an


I dag hittade jag en hel del på 10:ans tee. 6 kaffemuggar av papper, en stor och en liten petflaska, en snusdosa, en 4 cl spritflaska och diverse plastemballage. Ölglas och kaffemuggar i kermamik bryr jag mig inte om.
Kan det månne vara veteranerna som hade KM som har skräpat ner ? Alla är misstänkta.
Hålvärden

lördag, september 01, 2007

ICA Maxi Open

Sundbyholm har fått en ny sponsor och det är ICA Maxi. Sponsorn presenterar sig med att ha en egen tävling lördagen den 22 september som heter ICA Maxi Open. Alla som ställer upp slipper att betala startavgift och spelare från andra banor bjuds även på greenfeeavgiften. Så skall en slipsten dras. Det känns mycket bra att vi har fått en sponsor som är beredd att öppna lädret.

Tävlingen har redan blivit populär och är fulltecknad och dessutom står 30 - 40 stycken på väntelistan. Så skall det se ut.

Annika är på G


Annika har tydligen haft en rejäl formsvacka men nu är hon på gång igen. Det känns som Annika är lite mänskligare när till och med hon kan ha en svacka som de flesta av oss får lite då och då.


När mina slag inte fungerar brukar det vara bra att svinga långsammare. Det kan hjälpa men inte alltid. Mitt spel mår också bra av att jag vilar mig i form. Är man lite trött och halvsliten är det ingen idé att gå ut på golfbanan. Spelet kommer i alla fall inte att fungera. Det räcker inte med att man skall orka att släpa sig runt man måste också orka att koncentrera sig och sköta sina rutiner och slå igenom slagen ordentligt.


Vad har du för tips för att komma ur en formsvacka?

Tee skall vara platt


Jag tycker inte om när teena lutar hit och dit. För mig är det självklart att teen skall vara platt . Men det känns som om jag är ensam om det önskemålet för jag kommer inte i håg om jag i Sverige har spelat på någon bana där alla teena har varit platta. Jag tycker att det är naturligt att man funderar var på teen man skall pegga upp och det skall givetvis bero på hur hålet ser ut.


Nu är det tvärtom så att jag försöker hitta den plattast platsen på tee för att pegga upp.

Det är mycket snack om hur snabba greenerna är men jag hör nästan aldrig någon säga att den banan ärbra för teena är så välvårdade. Det känns som om teena inte är lika sexiga som greenerna på något sätt.


Vad jag kan förstå så skall det inte vara så svårt att fixa till så att teena blir bra. Det är kanske bara lite god vilja som behövs. Det vore kul om Sundbyholm kunde fixa de finaste teena.