Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

måndag, juli 20, 2009

Föräldrahemmet



I helgen var jag i Katrineholm och spelade. När vi passerade Robert Karlssons föräldrahem, som du ser på bilden ,var det som vanligt någon som kommenterade detta. I samma boll gick ett par hemmaspelare som berättade att i förra veckan när Katrineholm hade golfvecka så hade Robert deltagit i denna . Han hade givetvis inte spelat men varit med och visat upp sig. Han brukar tydligen ganska ofta besöka sin föräldrar som tydligen fortfarande bor kvar där han växte upp.

När banan vänder tillbaka passerar man Roberts sten som han fick under golfveckan. Bredvid stenen hade man gjort en liten bunker och en liten green på platsen där Robert i många år har tränat intensivt. Gulligt. Tankarna går givetvis till Björn Borg och hans garagedörr där han tränade i Södertälje.

Förra året blev Robert Karlsson första svensk som vann penningligan under Europatouren och han var med i laget som vann guld VM.

torsdag, juli 16, 2009

Please release me !

Kursen med Anders fortsatte dag 2 med långa slag. Vi gick igenom grunderna greppet,siktet och bollplaceringen. Viktiga saker som alla är bra att kunna perfekt för att kunna slå bra slag.

Bollens placering vid järnslag skall vara mitt emellan fötterna. Detsamma gäller vid slag med hybriden.Jag tror att många liksom jag har fått för sig att bollen skall ligga närmare vänsterfoten vilket är fel när du slår med hybriden. När du slår med drivern däremot skall bollen ligga i höjd med högerkanten av den vänstra skon.

När man siktar skall klubbladet vara square mot målet. De här grunderna har vi alla hört många gånger men hur det är så tror jag att vi slarvar lite var och en med detta ibland.Repetition är alltid bra.

Den stora grejen för min del var att lära mig att releasa.Att slappna av i armar och leder. Jag har hållit alldeles för hårt om klubbskaftet förstår jag nu. På en skala 1 till 10 har jag väl hållit på 8.
Nu har jag ändrat på detta och är kanske nere på 4. Det känns ovanligt i början men jag förstår ju nu att slagen blir mycket bättre när klubbhuvudet svingas lösare. Dessutom minskar risken för slice och slagen blir automatiskt rakare.

Ändra på svingen är alltid jobbigt men jag tänker jobba på med det.

lördag, juli 11, 2009

På kurs med Anders


I dag har jag varit på kurs med Anders Juhlin i närspel. Det är väl bara att konstatera att det var en hel del saker som jag trodde att jag kunde och en hel del som jag aldrig har kunnat. Vi tränade putt,chipp, pitch och bunkerslag. Genomgående skulle händerna och klubben bilda ett litet eller stort y. Fötterna skulle i samtliga slag stå på en rak linje. Tyngden skulle antingen vara jämt fördelad på båda fötterna eller vara på den vänstra foten.

Jag har alltid chippat med sjuan. Nu var det slut med det och det blev istället träning med åttan, pitchen och till och med hybriden som jag bara har läst om att man kan chippa med. Men den
gick långt. Testa själv om du inte redan chippar med hybriden . Mycket intressant. Att pitcha från djup gräs och in på greenen var en mycket nyttig övning.

I morgon fortsätter vi med långa slag. Blir spännande att se vad Anders har för nya tips att komma med.

Hann du inte med att hoppa på tåget den här gången så kan du vara lugn.Det det fler tillfällen för den intresserade.

torsdag, juli 09, 2009

En intressant idé !

Anna Joelsson Söfting föreslår på Golf.se att medlemmarna skall hjälpa till att sälja sin klubb och som ersättning skulle medlemmen få lägre årsavgift. Fixar du ett gäng på 10 personer som betalar greenfee så får klubben in 3000 kr . Då skulle förslagsvis du och klubben dela lika på den intäkten och din avgift skulle minska med 1 500 kr. Sedan kan man ju tänka vidare och fundera på vad du som medlem skulle tjäna om du ordnade en företagsgolf eller en sponsor ? Ja då skulle ju hela din årsavgift var klar. Du skulle spela gratis under ett år. Det bästa av allt är att de inte blir någon beskattning så länge du inte får några pengar i handen.

Gemensamt skulle vi kunna sätta upp mål och bestämma hur de extra inkomsterna skulle användas. Vilken klubbanda detta skulle medföra. Sundbyholm har ungefär 600 seniorer som medlemmar . Det skulle kunna bli en stark säljkår av oss. Givetvis skulle det vara frivilligt att sälja och istället betala sin årsavgift på vanligt sätt.

Vad säger du ? Skall vi köra igång ?