Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, juni 15, 2008

Evelina har varit på besök


Eskilstuna Kuriren har en fredagsbilaga som heter Evelina. Den skriver om lite av varje och gärna om det som är lite mys pys. Tidningen håller sig också med ett par krogkollare som går omkring och äter anonymt. Varje restaurang besöks allttid två gånger. Detta för att säkerställa kvalitén på bedömningen av maten.
Nu hade turen kommit till vår golfrestaurang. Krogkollarna tycker att den sista biten av vägen är både slingande och lång. Jag har aldrig tänkt på att den sista biten till klubben kan vara 3 kilometer men det är säkert sant. Men det är riktigt roligt när de talar om att den fördomsfulla bilden av golfare med caddies skulle kunna passa in här och är förvånade över att alla här bär sina väskor själva. Ja vad skall man säga ?

När det gäller maten så tycker jag att de gör en rättvis och bra bedömning. Här är det hemlagat som gäller även när det gäller en så enkel rätt som hambugertallrik så är hamburgaren hemlagad och serveras med inlagd gurka och goda såser vid sidan av. Slutomdömet blir en klass för sig vad gäller läge och miljö bland golfrestauranger. Lunchen är vällagad och köket lägger omsorg över förväntan på de enkla klassiska pubrätterna.

Det är bara att konstatera att bra råvaror och hemlagat går alltid hem. Det är bara att gratulera våra krögare till det fina betyget och fortsätta att njuta av deras mat.