Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

torsdag, maj 29, 2008

Mycket Volkswagen på Sundbyholm


I går när jag kom ut till Sundbyholm vid 3 tiden var det full fart.Volkswagen
hade haft stor företagsgolf med shut gun start och arrangemanget höll på att avslutas. I det här fallet är jag ju inte något pålitligt sanningsvittne och jag kan ju ha hört fel. Men det lät i alla fall som arangörerna var mycket belåtna. Alla som hade ställt i Sundbyholm fick ett stort tack och dessutom lovade man att komma tillbaka till samma bana nästa år med samma arrangemang.

Men egentligen kom jag ut för gå en runda. Jag fick av en tillfällighet sällskap med 2 killar som hette Janne och Pekka. De hade varit med i tävlingen men ville fortsätta att spela.

Det visade sig att Janne var mycket intresserad av biljard och tyckte att Sundbyholm skulle satsa på det. Ja varför inte tyckte jag. Först en golfrunda sedan lite biljard,dart och en pilsner i klubbrummet. Nu visade sig att Janne tyckte att Sundbyholm skulle vara ett utmäkt ställe att anorda nationella biljardtävlingar på eftersom det inte finns någon lämplig lokal i Eskilstuna.

Det som behövs för att kunna anordna tävlingar är 2 begagna biljardbord á 15 000 kr sedan är det bara att låta biljardklubben anordna tävlingar. Detta skulle innebära övernattningar i Röda villan förstås. Vad säger du Aleksander visst är det synd att låta anläggningen stå oanvänd stor del av året.

söndag, maj 25, 2008

En liten summering


Nu har jag smält min golfkurs och är beredd på en liten summering. Som jag har berättat här gick jag på en av Jannes 3 dagars kurser. Meningen var att få en riktig genomkörare av alla mina slag. Ofta känns det ju som om jag har ett eller några slag som fungerar bra. Men det räcker inte utan helst skall ju alla slagen fungera. På samma sätt räcker det ju inte om man tar sig fram lite halvdant på fairway med ett spel som havererar när man börjar närma sig green.

Sagt och gjort till kursen. Inledningen var kanske lite tam med lite ostrukturerat snack med lite av varje fram till lunch. Men sedan började själva träningen.

Det kändes genast bra med putträningen och övningarna i att chippa. Pitchövningen var riktigt bra.
Att gå på kurs betyder ju at man skall förbättra sig och det innebär ju att man måste vara förändringsbenägen annars går det ju åt pipan direkt. Vid swingträningen tog det emot för min del. Ändra swing och grepp är en ganska stor process och man måste vara beredd på att det blir sämre innan det blir bättre. Att ändra swingen får jag nog jobba med en tid för att få förändringen att fungera. Men jag har stor behållning av kursen genom att put, chipp och pitch har blivit mycket bättre. Dessutom använder jag numera de flesta klubborna i bagen och inte bara mina favoriter.

fredag, maj 16, 2008

Dom är här

Jag kommer inte så noga ihåg om det var Lasse Lönndal eller Carli Tornhave som sjöng i mitten av 60 talet att han ville skänka mig 10 000 röda rosor. Hur som helst nu handlar det inte om rosor utom om viktigare saker. I tisdag kom det 10 000 bollar till rangen som har samma egenskaper som riktiga golfbollar. Du känner säkert till att rangebollar går ungefär 30% kortare än vanliga bollar. Anledningen till detta är att många ranger varken är så långa eller breda så att det lämpar sig att använda riktiga bollar. Riktiga bollar på små ranger skulle givetvis innebära att många bollar skulle hamna utanför rangen och försvinna.

Men på Sundbyholm är detta ingen risk vi har en rejäl range så det är bara att panga på nu.
Äntligen lönar det sig att mäta upp hur långt bollen går på rangen med olika klubbor för nu kan du använda det måttet sedan på banan.

måndag, maj 12, 2008

Att vara attraktiv


Jag tycker att Svensk Golf under våren har varit överfull av annonser om golfklubbor. Ibland har tidningen bestått av bara annonser eller med möjligen väldigt lite redaktionell text. Detta har gjort att jag har känt mig som jag tillhör en attraktiv grupp för klubbfabrikanter. Alla vill sälja till mig. Just jag behöver absolut nya klubbor för att kunna slå lite längre. Och visst är det smickrande.
Men så i ett nummer var det ett frågeformulär som gick ut på vad man egentligen ville med sin golf. Det där fyllde jag i och fick svaret att jag var mer eller mindre drömmen för en golftpro. Jag var förstås lurad men på ett ganska raffinerat sätt. Jag har en kamrat som alltid har svarat sin fru när hon har velat ha en ny klubba att hon skall ta en lektion i stället för det ger mycket mer.

Men hur som helst så anmälde jag mig till Jannes 3 dagars kurs och i dag har det varit upprop i golfskolan. Jag har bestämt mig jag vill lämna mitt hcpträsk som jag har varit i ett tag och skall försöka att bli bättre.

I dag har vi tränat, cheep, put och sving med järnklubbor . Det har varit en bra dag. Janne har gjort lite förändringar här och där i mitt grepp och det har nästan genast känts bättre och jag skall bli bättre det har jag bestämt.

I morgon skall det bland annat bli träning med träklubbor och pitch. Det blir spännande.

tisdag, maj 06, 2008

Många nya medlemmar till klubben



I kväll har vi haft en liten träff för nya medlemmar som vi brukar ha varje år. Med glädje kan vi konstatera att vi har fått ungefär 150 nya seniormedlemmar på ett år. Jättebra och jättekul.

KLubben ställde upp med 6 man och med ordföranden Lennart Lindell i spetsen och hälsade några av de nya medlemmarna välkomna till klubben med förhoppningar om att de kommer att trivas och finna sig väl till rätta.

Under kvällen blev det information om lite av varje. Från hur man lagar nedslagsmärken till hur vi alla skall hjälpa till att hålla golfrundorna snabba, hur man bokar sina golftider på internet och ändrar sitt hcp i automaten inne på kansliet.

Vi fick också veta att 17:e hålet snart kommer att bli kortare för herrarna igen. Vi väntar bara på att gräset på teen skall växa upp