Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, juli 29, 2007

Jag är hålvärd

Jag är hålvärd på 10 ans hål. Att vara hålvärd betyder att jag tar lite extra ansvar för att mitt hål skall hållas snyggt och prydligt. I går när jag var ute gjorde jag ett riktigt kap på 10 an. Jag plocakde upp 5 kaffemuggar av papper och lite plastemballage på tee. Jag upphör aldrig att förvåna mig hur en del uppför sig på banan.

American Guys in Sundbyholm

Garry Badour and Bill Dooley from Los Angeles

Yesterday when I was out for a round in Sundbyholm I met two american guys. It was Garry Badour and Bill Dooley. They had arrived to Sweden two days earlier. They both live in Los Angeles. Garrys Whife comes from Malmköping and now they were visiting relatives to her.


Its the third time the guys is playing in Sundbyholm. They both play from the white backtee. I join them on the second and on Garrys second shot his ball comes about 10 centimeter from the flag.


Båda killarna spelar mycket bra och beätter för mig att de förra veckan spelade i Palm Springs. Jag följer med dem till backtee när de slår ut. Hålen ser väldigt annorlunda ut från backtee. Även om det inte alltid skiljer så mycket på gul och vit tee i längd utan vit tee bara ligger lite vid sidan om den gula kan det vara stor skillnad. Jag tänker på 8 tee från berget. Där är det tufft att slå ut från vitt. På 11 ans tee sägerGarry I am going to do a little snap around the corner och det är precis vad han gör. Han gör alltså en en hook kring träden och sedan har han 150 meter kvar till flaggan och då lägger han bollen på sitt andra slag ca 20 centimeter från flaggan och även Bill ligger vid flaggan på sitt andra slag.


Det är imponerande spel som de båda presterar på hål efter hål. Mitt eget spel blir dock inte bättre när jag ser hur mina kamrater spelar utan tvärt om. Självförtroende får sig en törn.

Banorna i USA är lite annorlund med bredare fairways och greenerna är mycket snabbare beroende på att gräset är helt annorlunda berättar de.


I have never played whith americans who played so good golf before. I whish you good luck Garry and Bill when you shall play on another swedish courses.


fredag, juli 27, 2007

Säg vad du tycker

Nu har det hänt en hel del på Sundbyholm. Jag tänker i första hand på restaurangen i klubbhuset som har renoverats . Puben med altanen utanför som har kommit till. Janne Hållberg som numera är anställd av bolaget och för att ta hand om medlemmarna. Shopen som är nedlagd. Ny krögare. Greenfee för 9 hål som har införts. Framförallt sänkningen av priset på spelrätter till 2 000 kr och återbetalning av medlemslånen med 8 000 kr och omvandlingen av resterande lån till spelrätt.

Det finns mer att nämna men jag tycker att det skulle vara roligt att höra vad du tycker. Givetvis får du ha synpunkter på banan, dess skick och på vad du vill men häng inte upp dig för mycket på vad korven och mackorna kostar.

Du kan svara anonymt eller med ditt namn. Det avgör du själv. Det är bara att klicka på texten comments och skriva. Tack för dina synpunkter.

måndag, juli 23, 2007

Stora och lilla Pinan

Utsikten från green till tee

Vi har väl alla våra hål som vi har svårt för. Hål som jag vet på förhand eller oroar mig för att här kommer det gå åt pipsvängen. Resultatet blir ju också precis det som jag har befarat och det är säkert därför som det blir som det blir. Det gäller som alltid att tänka positivt istället.

I sommar har jag spelat en hel del på Tranås Golfklubb och här har jag ett hål som jag har svårt för. Det är ett korthål på drygt 150 meter och det betyder att bollen måste flyga 150 meter över vatten för att landa direkt på greenen. Inte nog med detta tee är inte platt utan lutar alltid kraftigt. Men det är väl bara för att göra pinan större. Jag tycker tee alltid skall vara platt men det är sällan som det är på det sättet. Varför förstår jag inte.

Ibland har jag lite tur här för även om bollen hamnar i vattnet händer det att den studsar upp på land då och då. Det är precis som när jag var barn och kastade smörgås. Snacka om att gå på vattnet. Festligt

Jag har en kamrat som är ganska rolig när han kommer till det här hålet som är nummer 15 så tar han upp en rangeboll som han stulit och slår ut med. För han vet ju att han kommer att slå i vattnet. Gör man på det sättet har han bestämt sig för att bollen skall gå i vattnet. Så hans kommentar jag visste att det skulle bli så här känns helt onödig.

På Mälarbaden hål 8 har jag en liten pina. Det händer att jag tittat upp på det hålet när jag slår ut och då går bollen givetvis i vattnet. Åttan är det hålet som ligger på en liten ö.

Men sedan finns det ju också hål där jag vet att jag kommer att få ett bra utslag och det är väl därför det alltid blir bra där. Hur är det med dig känner du igen dig?

torsdag, juli 19, 2007

Semestern är slut


Jag som hade tidig semester har nu återvänt från norra Småland och södra Östergötland. Du har säkert sett på tv hur som det har regnat där. Golfbanorna har i alla fall stått emot regnet jättebra och så vitt jag vet har banorna bara hållit stängt på grund av regnet någon enstaka dag.


En dag var det tävling på Tranås Golfklubb och då hade arrangörerna markerat den helt vattenfyllda bunkern som mark under arbetet. Jag som inte är någon större expert på regelverket tycker att det var helt onödigt för är bunkern helt fylld med vatten måste det rimligen var tillåtet att droppa utanför? En annan sak är ju om bunkern bara delvis är fylld med vatten så skall jag ju droppa i bunkern eller hur ?