Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

tisdag, juni 20, 2006

Dags för semester

Nu tar jag lite semster men är tillbaka någon gång i juli.
Om du vill att jag skall ta upp något speciellt så maila gärna förslag på det till mig. Du ser min adress upp till höger så därför lägger jag inte ut den här.
Till dess önskar jag er alla en trevlig midsommar och en skön sommar.

måndag, juni 19, 2006

Mer beröm till Sundbyholm

Under dagarna 15- 16 juni arrangerade vi Skandia Tour Riks på vår bana.
31 flickor och 59 pojkar från hela landet deltog.
Tävlingar gick i strålande sommarväder och blev mycket lyckade.
Idel lovord över banan , organisationen och restaurang.

Flickor : 1. Frida Jägsten Kallfors GK 2. Helena Frick Jönköpings GK 3.Maria Kjelldorf Saltsjöbadens GK

Pojkar:1. Pontus Johansson Kallfors GK 2. Gustaf Kocken Arninge GK 3. Steffen Engström Sollentuna GK

Tack till all personal och till medlemmarna som arbetade under dessa dagar.

söndag, juni 18, 2006

Det varnas för fästing

Med den långa kalla vintern med ett tjokt snötäcke har det varit goda förutsättningar för att det skall kunna bli gott om fästingar i år.Fästingarna är stationära och rör sig normalt inte från sitt område. Eskilstuna med omnejd är inget riskområde. Gränsen för det fästingburna viruset TBE går strax öster om Strängnäs och så har det varit de senaste 50 åren. Men kring Västerås och i Stockholms skärgård är risken betydligt större.

Hur det är så tar ju vi golfarare oss i bland en utfkykt till andra banor.
Då kan det ju hända att man måste hjälpa någon kamrat att leta efter sin boll i buskarna och det är ju där de små djuren finns.

Men det finns hjälp att få. Enklast är att ringa Mälarsjukhuset tel 10 30 00 och beställa tid för vacinering. Vissa dagar är är det även drop in vacinering. Ring och kolla när det är.

Det tar tre år att få ett fullgott skydd mot TBE. Det går tyvärr inte att vacinera sig mot Borelia. På apoteket kan du köpa fästing borttagare om du redan har fått en fästing på dig.

torsdag, juni 15, 2006

Gör tjejbollar !

I går spelade jag företagsgolf.Det var trevligt men varmt.
Eftersom jag arbetar på det arrangerande företaget har jag också möjlighet att påverka upplägget.
Som bekant är det mycket traditioner i golf och lite nytänkande. Det traditionella när man sätter ihop bollarna är ju att det skall vara en låghandikappad, en höghandikappad samt två stycken med ett handikapp där i mellan.

Ofta finns det några damer med också och de brukar man sprida ut en och en i bollarna.

Jag gör annorlunda och parar ihop dem som jag tror kommer att trivas ihop och bryr mig inte om vad de har för handikapp. Men jag försöker se till så att det inte bara blir höghandikappade i en boll. Jag tror inte bollarna går fortare om man fördelar spelarna på traditionellt sätt. Vad är viktigast att man har trevligt i bollen eller tävlingmomentet ?

Tjejerna får gå i bollar med bara tjejer så långt det är möjligt. Detta har blivit mycket uppskattat av damerna. I går var det till och med en karl som sa att han tyckte att det var bra med tjejbollar.

Det damerna hatar är att gå med karlar som ständigt glömmer bort att kvinnorna i bollen också skall slå och detta skapar stress för damerna.

onsdag, juni 14, 2006

Medlemsmötet den 12 juni

Från mötet kan jag rapportera att för nya medlemmar införs spelrätter för 11 000 kr i stället för medlemslån. Gamla medlemmar berörs inte av beslutet men har möjlighet att om de så vill konvertera sina lån till spelrätter.

Provmedlemsskap införs för ett år som kostar 4 700 kr. Medlemmen betalar varken spelrätt eller lån. År 2 måste medlemmen välja om han skall bli fullvärdig medlem eller lämna klubben. Väljer han att bli medlem erhåller han en rabatt på 1 000 kr och betalar således 10 000 kr för sin spelrätt. Beslutet träder i kraft genast.

torsdag, juni 08, 2006

Äntligen dags för LFG

I går spelade jag med ett par kamrater på Vidbynäs GC. Det var en väldigt trevlig bana på alla sätt. Inte minst så var restaurangen en upplevelse.

Jag har aldrig förstått varför inte golfrestauranger serverar mat för golfare vilket borde vara en självklarhet men inte. Den ständiga korven som inte har något näringsvärde finns alltid att tillgå efter 9 hål och även dessförinnan.

På Vidbynäs fanns det en särskild markering på menyn vilka rätter som var fett- och sockersnåla och som innehöll långsamma kolhydrater. Markeringen var LFG. Den betydde som det stod i förklaringen ladda för golf. Själv åt jag pasta med karre. Den var nyttigare än pannbiffen med lök.

Efter 9 hål fanns det förutom korven även tunnbrödsrulle med kyckling och smaksatt med curry. På Vidbynäs finns inga outpinnar eftersom man anser att bollen skall spelas där den ligger. Tufft va ? Det är väl så golf egentligen skall spelas.

måndag, juni 05, 2006

Vi behöver nya regler för lägesförbättring ?

I helgen spelade jag på en bana där greenerna var dåliga.
Lägesförbättring gällde med ett scoorekort på green och en klubblängd på fairway.
Det är ju den vanliga regelen för lättnad. Från början har den kanske kommit till för att man vill vara rädd om banan men nu känns det ju som att den är till för spelaren.Lättnaden är helt rutinmässig på alla banor oavsett hur greenerna och fairway ser ut.
För det första har jag aldrig förstått varför lättnaden skall vara oilka på green och fairway. Den skulle ju lika gärna kunna vara en klubblängd på båda. På green räckte ofta inte lättnaden i går till. Bollen låg i alla fall på sand om den hade flyttats med ett scoorekorts längd.
Det finns ju egentligen ingen anledning till att begränsa lättnaden i längd utan låt den vara obegränsad bara du inte flyttar bollen närmare hål. Slår jag bollen i ett vattenhinder så får jag ju gå så långt bakåt som jag vill i flagglinjen.