Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, juni 18, 2006

Det varnas för fästing

Med den långa kalla vintern med ett tjokt snötäcke har det varit goda förutsättningar för att det skall kunna bli gott om fästingar i år.Fästingarna är stationära och rör sig normalt inte från sitt område. Eskilstuna med omnejd är inget riskområde. Gränsen för det fästingburna viruset TBE går strax öster om Strängnäs och så har det varit de senaste 50 åren. Men kring Västerås och i Stockholms skärgård är risken betydligt större.

Hur det är så tar ju vi golfarare oss i bland en utfkykt till andra banor.
Då kan det ju hända att man måste hjälpa någon kamrat att leta efter sin boll i buskarna och det är ju där de små djuren finns.

Men det finns hjälp att få. Enklast är att ringa Mälarsjukhuset tel 10 30 00 och beställa tid för vacinering. Vissa dagar är är det även drop in vacinering. Ring och kolla när det är.

Det tar tre år att få ett fullgott skydd mot TBE. Det går tyvärr inte att vacinera sig mot Borelia. På apoteket kan du köpa fästing borttagare om du redan har fått en fästing på dig.