Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

tisdag, augusti 25, 2009

Kraftig blåst när KM spelades




Förra helgen var en riktig tävlingshelg på Sundbyholm. Då avgjordes KM i alla former och åldersklasser och Sundbyholmsmästaren.

Det blåste kraftigt och blev en tung tävling för många som jag pratade med efter tävlingen. KM för damer vanns av Frida Wimnell som har vunnit den här tävlingen tidigare. Therese Strömvall och Raili Elgbacka slutade närmast.

Framförallt tror jag att herrarna hade det tufft som spelade sammanlagt 72 hål på två dagar i den starka blåsten. PÅ fältet blåste många flaggor ur sina hållare och låg på marken. Vann gjorde en pro Anders Juhlin tätt följd av en förre detta pro Jonas Abrahamsson och trea var Magnus Dagermark.

Sundbyholmsmästare blev Peter Björkman.

Det var en bra idé att köra så här många tävlingar på en gång tycker jag. Mycket bättre än bara ha ett vanligt KM. Nu var det full fart ute på Sundbyholm.

I tävlingskommittén gjorde Ted Hillding ett bra jobb.

lördag, augusti 15, 2009

Synkat scorekort


Det verkar som om varje klubb snickrar ihop sitt eget scorekort. På Omberg har man kommit ganska långt med tekniken. På scorekortet ovan ser du att min starttid var 11:10 och det betyder att då skall jag slå ut på första tee. Tretton minuter senare är det tänkt att jag skall slå ut på tee nr 2 alltså 11:23 som det står på kortet. På det här sättet är det lätt att se om bollen håller tiden.

Men sedan kan man ju undra om man inte skall ta hänsyn till hur många som det är i bollen och kanske till spelarnas hcp. Men det gör man inte nu.

En liten teknisk miss hade smygit sig in på kortet eftersom det inte tog hänsyn till den tillåtna rasten, enligt anslag på 10 minuter, utan man skulle både rasta och spela det nionde hålet på 13 minuter. Lite tufft. Men tekniken kan givetvis förfinas ytterligare.

Men det känns stressigt om man skall följa scorekortets tider exakt. Golf skall ju i första hand vara ett nöje och man skall inte hela tiden behöva tänka på att hålla tiden exakt.

söndag, augusti 02, 2009

Dagens flaggplacering


Det är bra när det finns en skylt på första tee vad som är dagens hålplacering. Då är det bara att titta på scorekortet för att se var flaggan står. Scorekoretet visar de olika hålplaceringarna . På scorekortet står det också hur djup greenen är. Det kan till exempel, som på scorekortet ovan, finnas sex olika placeringar. Jag tror också att med fasta placeringar kommer hela greenen att utnyttjas för hålplaceringar och inte bara några få platser. Det kan ju lätt gå slentrian i var hålen placeras .

Alternativet kan vara att det finns ett band på flaggstången som anger om flaggan står kort eller ej. Men bandet kan inte ange var på greenen flaggan står. Dessutom är det svårt att på långt håll läsa av var flaggan står.

Varför har inte alla golfbanor det här systemet med fasta hålplaceringar ?