Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

tisdag, januari 29, 2008

Café Kaka skall inte till Sundbyholm

Lina Humbla och Maria Mässing har redan börjat planera
verklsamheten på Sundbyholm
Nu är det dags för nya krögare i restaurangen. Det blir en trio med Maria Mässing, Lina Humbla och Micke Byström alla med erfarenhet från branschen på Café Kaka. Tjejerna har båda jobbat på Kaka länge och Micke fortsätter att driva Kaka jämsides tillsammans med kompanjonen Lasse. Det här är mina bästa tjejer säger Micke.

I första hand blir det Maria och Lina som svarar för ruljansen på Sundbyholm. De kommer att öppna restaurangen den 1 april och kommer att servera husmanskost. I puben kommer det bara att serveras hembakat.

I övrigt satsar de på en pubmeny, á la carte och festmenyer för högtidsdagar och bröllop. Målet är också att locka lunchätare från stan. De kommer också att servera affärsluncher. På sommaren räknar de med att arrangera pubkvällar varannan fredag. Förutom jobbet på Kaka har Maria också arbetat som husmor på kollo.

Det här tycker jag känns jättebra och jag är säker på att maten som kommer att serveras kommer att uppskattas.

måndag, januari 28, 2008

Rangen piffas till igen

Janne Hållberg och Alexander Forsberg ser belåtna ut när de tänker på hur fint det skall bli

Nu kommer rangen att få en rejäl ansiktslyftning . Två lektionsbås med tak och väggar skall byggas i den del av rangen som är närmast ladan. Som det är nu blir både elever och pro ofta störda av oss andra som går förbi och hejar eller som bara vill fråga om en liten sak. Dessutom tror jag att framför allt att den som tar en lektion kommer att uppskatta att få vara i fred med pron. Bredvid lektionsbåsen kommer det dessutom att bli tre platser under tak men utan väggar. De nuvarande platserna kommer att ökas med 14 så att antalet platser blir totalt 30.
Ny bollar kommer att köpas till rangen som har samma egenskaper som riktiga golfbollar och som framförallt går lika långt.
Hela området kommer att piffas upp med lite planteringar och gångvägen bakom utslagsplatserna kommer att grusas upp. Det blir fint som snus ochd det är kul att det hela tiden sker synbara förbättringar på anläggningen.

söndag, januari 20, 2008

Bra jobbat Janne

Janne Hållberg har utnyttjat det milda vädret till att piffa upp rangen genom att lägga nya plattor. Det ser väldigt trevligt ut. Det skulle inte förvåna mig om vi fick riktiga bollar på rangen istället för rangebollar. De riktiga bollarna går ju betydligt längre.
Använder man riktiga bollar på rangen blir det ju också mer meningsfullt att mäta upp hur långt man slår. Vi får väl se vad framtiden har i sitt sköte.

torsdag, januari 17, 2008

Robert Berglund in i styrelsen

På höstmötet valdes Robert Berglund in i styrelsen. Robert berättar att han har spelat golf i 7 - 8 år och under 2007 blev Robert och hans hustru Mona båda medlemmar i Sundbyholm. Anledningen till detta var att Robert tycker att det är den finaste banan i stan. När priset på spelrätter sänktes till 2 000 kr underlättade detta beslutet. Tidigare har Robert varit medlem på Strand.

Familjen består av hustru och av 2 unga killar. Kortet har jag passat på att ta på Roberts arbetsplats som är SEB i Västerås där han är chef för kontorets företagsavdelning.

Innan dess har Robert både hunnit med att arbeta på Eskilstuna Rekarne Sparbank, skattemyndigheten, SEB i Eskilstuna och Oslo.

Robert har således bred ekonomisk bakgrund som han räknar med att styrelsen skall få nytta av.

Det som intresserar Robert mest i klubben är ungdomsverksamheten och det skulle inte förvåna mig om han söker sig till ungdomskommittén. Ungdomen tycker han är viktig och att det är på ungdomen som klubben skall satsa. Det är bara att hålla med.