Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

måndag, juli 31, 2006

golf.se

Teknik är roligt och det är roligt att gå in på golf.se. De flesta har säkert redan varit inne på golf.se och tittat runt. Men har du inte gjort så måste du absolut göra det. Det vanligast man gör på siten är säkert att boka tid antingen på den egna hemmabanan eller på någon annan bana. Föredelen är ju att du i lugn och ro kan sitta hemma och välja och vraka bland lediga tider och när receptionen är stängd.

Men snälla du har du bokat en tid som du inte tänker att utnjytta är vi tacksamma om du avbokar tiden. I annat fall blockerar du tid som någon annan kunde ha använt.

Här kan du också justera ditt hcp,boka golfresor, titta på tävlingsresultat och få en sammanställning över golftider som du själv har bokat.

Har du bredband kan du också titta på instruktionsfilmer. Jag tycker att golf.se är bra och att vi alla skall använda sidan.

måndag, juli 24, 2006

Golf är miljöfarligt !

I dag skriver Dagens Industri att Miljödomstolen i Växjö har fastslagigt att golf är miljöfarligt.
Domen gäller Araslövs golfbana i Skåne i närheten av Kristianstad. Golfbollar kan jämföras med kringflygande sprängsten och en golfbana är därmed att betrakta som miljöfarlig verksamhet. Golfbollar utgör enligt domen en säkerhetsfara.

Överklagas inte domen kan den få konsekvenser även för andra banor. En lösning skulle kunna vara som många banor redan har i dag nämligen nät på utsatta platser vid vägar till exempel.

Tänker jag på Sundbyholm så verkar det ju inte alltid som bär- och svampplockare förstår att det kan vara farligt att plocka svamp i närheten av en golfbana. Man ser ju ibland bärplockare exempelvis till höger om första hålet som lever kanske mer farligt än vad de själva förstår.

Den som inte själv spelar golf förstår ju inte heller vad det betyder när någon ropar fore.Till bärplockare är det kanske bättre att ropa se upp.

onsdag, juli 19, 2006

Grattis Olle Goop

I går var det stortävlingar på Sundbyholms travbana. På plats fanns hela den svenska kuskeliten för att tävla om ett första pris i huvudloppet på 250 000 kr. Alla V65 loppen sändes i tv på kvällen.

Men innan travets tävlingar började så hade travfolket sin egen travtour på Sundbyholms Golfklubb. Bland deltagarna märktes både aktiva travtränare, kuskar och amatörer. Tillsammans var det 71 stycken som spelade. Detta var andra året i rad som travfolket träffades på vår bana.

En av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika travtränare nämligen Olle Goop vann B-klassen. På femte plats kom, Bengt Zamora Nyholm, legendarisk fotbollsmålvakt i unga år.

Efter avslutad fotbollskarriär blev han travtränare på Mantorp men är nu pensionerad.

I A-klassen hittar vi tv profilen Agne Jälevik på 23 plats med travtränaren Tommy Hanné slutade på 28 plats.

måndag, juli 17, 2006

Dessa greener

Semestern är slut och nu börjar hårt arbete i vanlig ordning. Jag är mycket nöjd med min semester och jag har haft möjlighet att spela på en hel del banor i norra Småland såsom Eksjö, Tranås, Viredaholm, Gränna och framförallt Omberg. Den sistnämnda banan är en riktig mästerskapsbana signerad Fulke. Den kan jag verkligen rekommendera med sitt vackra läge inte långt ifrån Vättern. Där kan det också vara svårt att komma ut.

På de övriga banorna har det varit lite folk och väldigt lätt att komma ut. Det har nästan känts oroväckande med så lite folk ute. Detta har ju också medfört att restaurangerna har slutat tidigt med dagens rätt och i vissa fall har restaurangen varit stängd redan klockan 17:00.

Greenerna har varit av mycket skiftande art. Från blixthala till långsamma. På de snabba greenerna har bollen fallit av medan bollen inte har fallit alls på greener med längre och tjockare gräs. Vad gör man som medelgolfare. Jag tror att man får skippa slagen på ranchern och träna putting i stället om man inte har så gott om tid. Sedan är det ju inte säkert att övningsgreenen är lika snabb som greenerna på banan. Varför är greenerna så olika? Beror det på gräset eller beror det på banpersonalen ? Inte vet jag.

För övrigt anser jag att vitklöver är ett otyg som borde vara förbjudet på en golfbana. Först är det nästan omöjligt att hitta bollen och sedan är det jättesvårt att komma ur klövern.