Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

måndag, juli 24, 2006

Golf är miljöfarligt !

I dag skriver Dagens Industri att Miljödomstolen i Växjö har fastslagigt att golf är miljöfarligt.
Domen gäller Araslövs golfbana i Skåne i närheten av Kristianstad. Golfbollar kan jämföras med kringflygande sprängsten och en golfbana är därmed att betrakta som miljöfarlig verksamhet. Golfbollar utgör enligt domen en säkerhetsfara.

Överklagas inte domen kan den få konsekvenser även för andra banor. En lösning skulle kunna vara som många banor redan har i dag nämligen nät på utsatta platser vid vägar till exempel.

Tänker jag på Sundbyholm så verkar det ju inte alltid som bär- och svampplockare förstår att det kan vara farligt att plocka svamp i närheten av en golfbana. Man ser ju ibland bärplockare exempelvis till höger om första hålet som lever kanske mer farligt än vad de själva förstår.

Den som inte själv spelar golf förstår ju inte heller vad det betyder när någon ropar fore.Till bärplockare är det kanske bättre att ropa se upp.

1 Comments:

At 28 juli, 2006 13:50, Anonymous Anonym said...

VARG VARG! skrek den lille pojken...

Visst är det så att flygande golfbollar är en fara. Fallet i Växjö gäller dock en allmän väg som korsar golfbanan, alltså är den att betrakta som "utanför" banan. Eskilstuna golfklubb har liknande på hål 3 där det är förbjudet att slå ut om det finns fordon och/eller personer på vägen brevid. På Sundbyholm är vägarna runt banan inte allmänna utan enskilda och anlagda av banan för att underlätta skötsel av den samma. Därför har jag svårt att se att vi på något sätt skulle påverkas av domen.

 

Skicka en kommentar

<< Home