Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

måndag, juli 17, 2006

Dessa greener

Semestern är slut och nu börjar hårt arbete i vanlig ordning. Jag är mycket nöjd med min semester och jag har haft möjlighet att spela på en hel del banor i norra Småland såsom Eksjö, Tranås, Viredaholm, Gränna och framförallt Omberg. Den sistnämnda banan är en riktig mästerskapsbana signerad Fulke. Den kan jag verkligen rekommendera med sitt vackra läge inte långt ifrån Vättern. Där kan det också vara svårt att komma ut.

På de övriga banorna har det varit lite folk och väldigt lätt att komma ut. Det har nästan känts oroväckande med så lite folk ute. Detta har ju också medfört att restaurangerna har slutat tidigt med dagens rätt och i vissa fall har restaurangen varit stängd redan klockan 17:00.

Greenerna har varit av mycket skiftande art. Från blixthala till långsamma. På de snabba greenerna har bollen fallit av medan bollen inte har fallit alls på greener med längre och tjockare gräs. Vad gör man som medelgolfare. Jag tror att man får skippa slagen på ranchern och träna putting i stället om man inte har så gott om tid. Sedan är det ju inte säkert att övningsgreenen är lika snabb som greenerna på banan. Varför är greenerna så olika? Beror det på gräset eller beror det på banpersonalen ? Inte vet jag.

För övrigt anser jag att vitklöver är ett otyg som borde vara förbjudet på en golfbana. Först är det nästan omöjligt att hitta bollen och sedan är det jättesvårt att komma ur klövern.

4 Comments:

At 18 juli, 2006 23:41, Anonymous Anonym said...

Var skulle vitklövern vara så svår att komma ur?

 
At 19 juli, 2006 22:37, Blogger Sverker said...

Jag menar inte någon speciell plats eller bana utan tycker det överhuvud taget. Har du något bra tips så kan du väl berätta detta.

 
At 25 juli, 2006 21:08, Anonymous Anonym said...

Vill bara informera dig angående Omberg
så har inte Pierre Fulke inte mycke med banläggningen av banan då det mesta jobb är gjord av ägarna och Bengt L. Har fått en egen guiden på banan och området och fick det berättat av en av bröderna Tegnebo

Text hämtad från Omberg GK
Under 70 år flög bomber och granater i luften över skjutfältet, Stora Lund. Skjutfältet stängdes 1997 och marken lades ut till försäljning.

"När Gud skapade den här marken var det meningen att det skulle bli en golfbana!", utbrast bröderna Tegnebo och skrev kontrakt i mars 2000.

Innan markarbetena påbörjades krävdes arkeologiska utgrävningar. Under utgrävningarna påträffades en boplats och en gravkulle från 1000-talet. Fynden var dock inget hinder för byggnationer.


Banan fick bygglov den 6 februari 2001. Nu var det bråda dagar! Banarkitekten Bengt Lorichs kallades till området där han utropade "Det bästa markområde jag någonsin har sett för en golfbana!"

Tour-spelaren, Pierre Fulke, som efter några år på touren blivit intresserad av banbyggnationen, hörde talas om Ombergs golfbaneprojekt. Han tog kontakt med bröderna Tegnebo och fick därefter Lorichs som mentor. Fulke och Lorichs skapade tillsammans ett sträckningsförslag. Greener och bunkrar designade Fulke själv. Resultatet blev en naturskön utmanande bana med seasidekaraktär. Banan följer naturens egna linjer och formationer.
Största delen av sådden skedde under hösten 2001,18:e inte förens 1 april 2002.

 
At 07 augusti, 2006 11:04, Anonymous Anonym said...

En liten stavningsrättelse:

Range heter det om du menar där du värmer upp innan din golfrunda. En liten rättelse bara.

Ett litet tips, ta en lektion så slipper du vit klövern....

 

Skicka en kommentar

<< Home