Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

onsdag, maj 31, 2006

Bra jobbat !

I helgen hade Sundbyholm den äran att vara värd för Skandia Tour. I tävlingen ställde 96 juniorer upp. De kom framförallt från stora delar av södra Sverige.Men även Torshälla, Eskilstuna och Sundbyholm ställde upp med totalt 6 deltagare.
Arrangemanget var mycket lyckat. Banarbetarna med Roger i spetsen hade gjort ett jättefint jobb. Banan var i fint skick. Själv spelade jag dagen innan och kunde då konstatera hur det klipptes och putsades på banan.
Hela 14 funktionärer arbetade som starters, forecaddies, i kansliet och med resultatsammanställningar.
Tack alla som bidraog till att det blev ett lyckat arrangemang.

Den 15 -16 juni fortsätter Skandia Tour på Sundbyholm med lika många deltagare.

fredag, maj 26, 2006

Kallelse till extra medlemsmöte

Enligt beslut på vårmötet kallas du härmed till extra medlemsmöte
Måndagen den 12 juni kl 19:00 i klubbhuset

På mötet kommer följande frågor att behandlas

1. Fastställande av avgift för tillfälligt medlemsskap som gäller för ett år

2. Införande av spelrätt för nya medlemmar i stället för medlemslån. Gamla
medlemmar berörs inte.

3. Klubbens och bolagets plan för den framtida verksamheten

Varmt välkommen
Styrelsen

tisdag, maj 23, 2006

Är det verkligen sant ?

Jag tror faktiskt att Sundbyholms greener är bäst i Sörmland för tillfället. Själv har jag spelat på Eskilstuna och Mälarbaden vilka båda har dåliga greener och fairways.Jag har hört att Strands greener är en katastrof. Dåliga greener sägs det att även Gripsholm, Strängnäs, Södertälje, Torshälla och Kallfors har. Däremot är greenerna tydligen fina i Åda och Jönåker.
Den här vintern har varit hård mot golfanläggningarna och i synnerhet mot äldre banor.
Det är ju aldrig roligt att åka till en bana och betala greenfee för att sedan upptäcka att greenerna är dåliga.

Gå gärna in under comments nedan och berätta hur greenerna är där du har spelat.

torsdag, maj 18, 2006

Nu är det dags !

Att ta bladet ur munnen, att gå från ord till handling, att förklara krig mot alla kastade fimpar, snuspåsar, flaskor, burkar och papper.

Många i styrelsen i styrelsen har redan anmält sig till att bli hålvärd. Yvonne nr 18, Peder nr 5, Pava nr 4,Ted nr 13 och Sverker nr 10. Det finns många fina hål kvar. Så du kan också bli hålvärd. Det är bara att gå in på comments nedan och anmäla sig.

Så ett litet tips från husläkaren. Jag har gått omkring och trott att jag har varit förkyld eftersom jag har snorat och snytit mig i en veckas tid. Då fick jag ett tips att jag skulle gå till apoteket och köpa medicin mot pollenallergi. Sagt och gjort så fick det bli. Jag gick och köpte en liten förpackning Zyrlex för 75 kr. Simsalabim och så var jag frisk.

tisdag, maj 16, 2006

Att lugga en flintskallig

I kväll har jag varit min egen testpatrull och konkurerat med kurirens. Jag har spelat på banan som ligger i närheten där jag bor och ganska nära en stor ICA butik.
Visserligen såg jag att det nu var reducerad greenfee på banan och jag anade i mitt stilla sinne att det kunde bero på att banans skick kanske inte var på topp.

Det var en mycket dyster syn som mötte mig. Stora delar av fairway var helt utan gräs eller så var gräset helt brunt. Greenerna var i samma skick dock att det dessutom var fullt med gropar. Ve och fasa. Som sagt det var det är svårt att lugga den som inget hår har. När jag gick hem såg jag att det var lägesförbättring med en klubblängd på fairway och med ett scorekort på green. Precis som om någon skulle bli lyckligare av detta. Det är säkert en rad omstomständigheter som har gjort att banan ser ut så här och som om den håller på att dö sotdöden. Det är förmodligen en gammaldags grässort som har används och i en kombination med annan teknik för att anlägga en bana.

Det räcker inte att banan har Sörmlands bästa kiosk den får i alla fallbetyget 2 överkorsade getingar. Jag vill tacka dig Roger på Sundbyholm och dina killar att ni håller banan så fin redan nu.

Så till en helt annan sak och mycket roligare. I dag bjöd jag två kunder på lunch på Jernbergska gården på lunch. Till varmrätt åt vi Jernbergs låda. Mina kunder var inte belåtna med köttet de tyckte att det var för segt. Detta framförde de också till servitrisen när hon frågade hur det smakade. Inte mer med det.Vi betalade och gick.

Tio minuter efter det att jag hade kommit tillbaka till arbetet ringde en av krögarna och förklarade att han hade smakat på köttet som blev kvar. Hans sa att detta kött skulle aldrig ha serverats . Han bad om ursäkt och bad att få bjuda på 3 nya Jernbergska lådor. Tack så mycket sa jag tyckte att han var mycket proffsig. Till en sådan restaurang återvänder jag gärna.

onsdag, maj 10, 2006

Håll rent och fint på banan !

Det klagas på att banan är skräpig efter helgen med cigarettfimpar och portionssnus över hela banan. Sannolikt är det vi medlemmar som inte förstår bättre än att vi skräpar ner på det här viset. Skärpning om jag får be.

SJälv spelade jag på några andra banor förra veckan. Där hade man gjort så att teekulorna var halva och dessa användes till att lägga avslagna peggar, snuspåsar och fimapar i. Vi skulle kunna göra likadant.

måndag, maj 01, 2006

Vad tyckte du om flaggtävlingen ?

I dag har vi genomfört vår traditionella flaggtävling med 140 startande. Visserligen var det lite snåblåst men det är ju inget som biter på golfare eller hur ?

Nu vore det roligt att höra vad du tyckte om barnan och om arrangemanget i övrigt. Klicka bara på comments och skriv vad du tycker.