Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, augusti 29, 2010

Teekulor på nytt sätt


Teekulorna har nu sågats sönder och används som en kopp att lägga avbrutna peggar i. Spelarna verkar vara med på tåget och lägger gärna förbrukade peggar i kulorna. En bra idé för att hålla rent och snyggt kring tee.

Skynda att fynda





Bilderna är tagna i Lissabon

Nu finns det tomter som är till salu vid 9:ans tee på Sundbyholm. Jag är positiv till att det byggs villor vid golfbanor och utomlands är detta inget ovanligt. Utomlands känns det nästan som om det är extra fint att bo vid en golfbana. Men det kan också ha att göra med att banan och villorna är ett inhägnat område.
På en bana i Eskilstuna har jag sett att man har stängt av en tee medan det byggs en villa nära fairway. Byggjobbarna är för rädda att få bollar på sig. Undrar hur det blir när bygget är klart med den stängda teen.

På Sundbyholm kommer byggnationen att sätta igång så fort som golfsäsongen är över.

torsdag, augusti 12, 2010

Svåra lägen inte längre så svåra




I tisdags hade Anders Juhlin en liten kurs om hur man slår från svåra lägen. Det handlade om pluggade bollar, slag från djup ruff, underlag som lutade hit och dit, korta och långa slag från bunkern bland annat. För att få bra slag från de här lägena handlar det om att välja rätt klubba, ha vikten rätt fördelad och bollen i rätt läge. Vikten skulle ofta vara på vänster fot.
Det blev inte så mycket övning i att slå bollen den här kvällen utan mer teori.

Men det flesta problemen fanns på första hålet på övningsbanan. Själ var jag lite påläst på teorin eftersom jag i somras hade lyckades hitta en bok i ämnet på en loppis på landet. Det var ett riktigt fynd för en femma.

Tack för en bra genomgång Anders nu hoppas jag att jag kommer i de här lägena ofta.

måndag, augusti 09, 2010

Dags att slopa grönt kort ?


Jag undrar om det inte är lite för stora hinder för den som vill börja spela golf. I dag behöver man ta grönt kort, köpa utrustning och eventuellt en spelrätt eller låna ut pengar till sin blivande klubb. Dessutom skall man betala årsavgift.
Skall jag börja spela tennis så är det bara att hyra en tennistid och sedan får jag bära mig åt som jag vill med mitt rack. Ingen frågar efter hur duktig jag är och om jag kan spela.
I stället för grönt kort skulle det kanske räcka med att veta att man skall släppa igenom snabbare bollar och ställa ut en bag på banan när alla i bollen är inne i skogen och letar.

Många av reglerna när man tar grönt kort är ju bara till för dem som tävlar och de är inte i majoritet.
I dag hörde jag på stan talas om en kille som ville ut och spela på en bana utan att ha grönt kort. Han sa kommer jag inte ut här går jag till någon annan klubb. Han kom ut. Detta är kanske en skröna men inte heller omöjligt att det är sant.

lördag, augusti 07, 2010

Lite snack i bollen

I förra veckan spelade jag på min sommarbana i norra Småland. Av en tillfällighet fick jag sällskap med min gamle kamrat Ö och hans kompis kommunalrådet AW som förresten är bror till en mycket känd tennisspelare. Båda var gamla bandyspelare och slog mycket långt.

Men under 4 timmar hinner man också prata en hel del. Kommunalrådet pratade en hel del om integrationen av invandrare och problemen med detta. Min vän Ö berättade att han hade varit i Sydafrika ett par gånger och spelat golf och det var ett resmål som han verkligen kunde rekommendera. Man kunde hyra en lägenhet vid havet i 2 veckor för 6 000 kr som man kunde boka själv. Att äta äta på restaurang var mycket billigt och gott. En flaska vin kostade 40 kr till exempel. Det var egentligen bara att boka en flygstol och så kunde man fixa resten på egen hand inklusive utflykter och Ö kunde hjälpa till med allt.

Det finns gott om fina golfbanor i Sydafrika och greenfeen ligger kring 300 kr. Vädret är ungefär som här. Låter nice.

Några dagar senare blev vi 2 i en boll. Det var jag och den ryske bandytränaren Oleg Piotr. Han hade mycket som han ville tala med mig om. Han hade bott i Sverige i 10 år och talade bra svenska. Nu vet jag ungefär allt om livet i Uralbergen, löner för hjärnkirurger och hur mycket snö det kommer i Ryssland på vintern.

Man behöver ju inte spela med samma kompisar jämt. Nya kamrater i bollen kan ha mycket att ge.


o