Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

fredag, juli 30, 2010

Korthålsbana är bra

En bra korthålsbana är en fin tillgång för en klubb. Helst vill jag att det skall vara rejäla bunkrar och hinder framför greenerna se bilden ovan. Greenerna skall vara i samma klass som på en riktig bana. En korthålsbana är också en bra inrättning för att förbättra sitt närspel genom att kolla vilka klubbor som är bäst att spela in med på olika korta avstånd. De flesta av oss tror jag lägger för mycket tid på att panga på på rangen istället för att träna närspel. Varför inte hoppa över spelet på rangen ibland och istället lägga hela uppvärmningen på korthålsbanan ?

Det har också visat sig att en bra korthålsbana drar till sig ungdomsgäng på fredag- och lördagskvällar. Dessutom undra jag om detta inte kan vara en väg till golfen för presumtiva spelare i alla åldrar.

söndag, juli 25, 2010

Välkomsthälsning

Omberg vippar sällskap med en välkomsthälsning på en tavla i värsta konferens stil. Det är onekligen rätt trevligt att se sitt namn på tavlan när man kommer till banan. En enkel och trevlig grej som inte kostar något och som flera borde ta efter.

Lite bilder från Askersunds gk




Här kommer några kort från banan i Askersund. Som jag har sagt tidigare är det en fantastisk fin miljö att spela golf i.

tisdag, juli 20, 2010

Askersund

Efter Skövde var det dags att ta nya tag och hitta en fin bana. Valet föll på Askersund som låg några mil bort och vid den del av Vättern som har skärgård. Askersund beskriver sig själv som Seasidebanan vid Vättern. Rundan på Askersund blev riktigt fin.

Omgivningarna var mycket vackra med segelbåtar , båthus och vatten ofta på båda sidor om fairway. Där fanns också fina nybyggda sommarhus precis vid vattnet. Men andra ord en underbar miljö och en fin bana.

Kvinnan i receptionen tipsade mig om att på 17:e hålet fanns det en badplats och att på kvällen dagen innan hade det varit 26 grader i vattnet. Det stämde bra. Vid 17:e tee var det många barn som badade.
Askersund är väl värt ett besök. Åk dit.För den matintresserade finns det golfpaket där man kan välja att bo på Aspa herrgård.

måndag, juli 19, 2010

Skövde

Efter besöket på Sand gick färden vidare till sommarstaden Hjo och till Skövde. I Skövde hade vi bokat tid på golfbanan. Det var lite svårt att hitta till banan och vi kom till receptionen 2 minuter innan vi skulle slå ut. Men det var ganska lugnt.

Skövde hade ju, enligt reklamen, fått ett fint omdöme i Svensk Golf så det gick vi på.
Jag borde blivit misstänksam redan när vi kom upp från parkeringen till receptionen. Jag var helt slut efter den backen.

På den vägen fortsatte sedan banan. Fairway var aldrig platt utan lutade ständigt hitan och ditan. Dessutom var många hål dolda. Ingen semiruff utan ruffen på 30-40 centimeter började direkt.
Det här var tyvärr ingen bana som passade mig.

söndag, juli 11, 2010

Sand Golf Club

På sommaren vill man ju gärna spela lite olika banor. Jag hade hört att Sand Colf Club utanför Jönköping skulle vara en bana utöver det vanliga. Banan är rankad som 82 i världen av Golf Digest i USA. Jag ringde häromdagen och bokade ett golfpaket. Det var inga problem. Golftider var det också gott om och jag tyckte att vi hade tur. När vi kom dit var det bara en handfull bilar på parkeringsplatsen. Det så lite skumt ut. Omgivningen med grushögar var inte så inbjudande. Vi gick in i det supereleganta klubbhuset.
Därifrån kunde man se ett vattenhål precis utanför fönstret. Vi gillade inte det vi såg. Vi förstod då att det här inte var någon bana för oss. Den verkade alldeles för komplicerad med sina 7 tees.
Vi åkte vidare och bokade av golfpaketet.
Greenfeen på vardagar ligger på 700 kr och på helger på 900 kr. För att bli medlem krävs det att man köper en aktie för 130 000 kr. Med aktien följer en spelrätt och en serviceavgift på 8 000 kr.
Anläggningen som har kostat 81 miljoner att bygga vill kombinera det bästa från Skottland och Irland. Det är bara att önska Golf Sand Club lycka till med sin djärva satsning.