Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

fredag, juli 30, 2010

Korthålsbana är bra

En bra korthålsbana är en fin tillgång för en klubb. Helst vill jag att det skall vara rejäla bunkrar och hinder framför greenerna se bilden ovan. Greenerna skall vara i samma klass som på en riktig bana. En korthålsbana är också en bra inrättning för att förbättra sitt närspel genom att kolla vilka klubbor som är bäst att spela in med på olika korta avstånd. De flesta av oss tror jag lägger för mycket tid på att panga på på rangen istället för att träna närspel. Varför inte hoppa över spelet på rangen ibland och istället lägga hela uppvärmningen på korthålsbanan ?

Det har också visat sig att en bra korthålsbana drar till sig ungdomsgäng på fredag- och lördagskvällar. Dessutom undra jag om detta inte kan vara en väg till golfen för presumtiva spelare i alla åldrar.

2 Comments:

At 31 juli, 2010 20:04, Anonymous Mia Bergman said...

Helt sant!

Visst ska man träna på rangen, men vill man ha bra score och sänka sitt handicap är det närspel som gäller. Korthålsbanaorna är så roliga! Särskilt om de är bra! Jag som växte upp på en golfbana kan intyga att det är runt närspelen alla småtävlingar och "bets" avgjordes bland ungdomarna som hängde på banan intill småtimmarna. Men vad bra vi blev på närspel också!!!

 
At 31 juli, 2010 21:28, Blogger Sverker said...

Känns bra att få medhåll av ett pro. Tack Mia

 

Skicka en kommentar

<< Home