Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

onsdag, juni 30, 2010

Boka golftid


När man skall boka golftid på golf.se så får man på de tider som är bokade uppgifter om kön och hcp. Det kanske är intressant men det kunde också vara roligt att veta namnet. Då skulle man kunna slå sig ihop med kompisar.

tisdag, juni 29, 2010

Evighetspeggen

Den nya typen av peggar som i bland kallas evighetspeggen eller longliving peg är en bra idé. Man behöver till exempel bara ha med sig en peg i fickan och man peggar alltid med samma höjd. Men kvalitén på peggen är alldeles för dålig. Peggarna på bilden är tillverkade av Landsteds Golf ab i Uppsala. När jag tar kontakt med företaget och föreslår att kvalitén måste förbättras får jag till svar att ingen annan har klagat och det är säkert sant. Sista gången jag klagade fick jag en ny peg och den höll exakt 11 hål vilket är lika mycket som 11 slag mot peggen. Ibland är underbart väldigt kort och i det här fallet alldeles för kort.
Företaget som tillverkar peggen säger att en del peggar är limmade och att en del är olimmade och jag har tydligen köpt båda sorterna men kvalitén är tyvärr lika dålig.
Men eftersom jag tycker idén är bra så ställer jag gärna upp och hjälper till att prov ut nya modeller.

Seniorgolf

Det är mycket snack om gubbagolfen som brukar spelas en gång i veckan på klubbarna. Men egentligen behöver man kanske inte ha en särsilda runda som går under det namnet när det är gubbagolf hela dagarna på klubbarna. Golfen i dag är ingen sport för ungdomar utan det är en sport som håller på att förgubbas och förgummas. Vi behöver få in mer ungdomar i golfen och göra det lättare och billigare att börja spela för ungdomarna.
Hur ålderspyramiden för golfare ser ut vågar jag inte ens tänka på.

Gubbagolfen tycker jag skall byta namn till seniorgolf eller till mer fantasifulla namn som Fantomerna som en klubb använder

lördag, juni 19, 2010

Care for the course

Care for the course kan det stå på hinken med sand på tee om pron på banan är engelsman.Det kan man uppfatta som en diskret uppmaning att sanda teen om man har skadat den genom att duffa. Men egentligen är det förstås en uppmaning till alla att vara rädda om banan och lägga tillbaka uppslagna tuvor och laga nedslagsmärken på green.
Greenerna verkar att vara hårda nu för det är sällan som det syns några nedslagsmärken. Därimot är fairway ofta skadade efter för mycket närkontakt mellan klubba och fairway.

Jag tycker att det är en bra uppmaning till oss alla att vara rädda om banorna. Det är ju inte bara på banarbetarna det beror i vilket skick banan är utan vi måste alla ständigt hjälpa till att hålla banorna i skick

torsdag, juni 10, 2010

Många greenfeegäster på Sundbyholm

I lördags var det mycket greenfeegäster på Sundbyholm och alla tider var bokade. De flesta kom givetvis från banor som är anslutna till GK-10 samarbetet. Men det gjorde inte alla. Själv gick jag tillsammans med Daniel och Anna från Linköping. De var föräldralediga och hade som present fått ett golfpaket på Sundbyholms slott. I paketet ingick barnvakt.
Det är roligt när det är mycket folk på klubben och när det är liv och rörelse med nya ansikten som dyker upp.
Jag tror att GK-10 samarbetet kommer att vitalisera hela klubben. Gäster kommer med nya synpunkter och har andra krav och det kommer via alla att tjäna på.

onsdag, juni 02, 2010

Banan putsas



I dag i det vackra vädret gick jag några hål på Sundbyholm. Synd bara att inte fler passade på att njuta av det vackra vädret. Jag kan berätta att även fåglarna trivdes med sin tillvaro. Göken gol för fullt och första gången fick jag uppleva att en gök flög rakt över huvudet på mig medan han gol för full hals. Det var kul.
Nere vid den lilla dammen på åttonde hålet var det full aktivitet. Vassen togs bort och kanten till dammen putsades. Fyra banarbetare var i gång för fullt.

Även greenkeppern Peter Sandberg dök upp och han berättade att personalen nu hade ökats med två personer. Så nu fanns det inget som hindrade att banan skulle kunna bli hur fin som helst.
Greenerna börjar nu att bli riktigt skapliga. Det är rensat i bunkrarna och ner klippt kring greenerna.Men för min del får gärna ruffen bli ännu kortare