Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

onsdag, september 23, 2009

Ölprovning

Nu har jag bestämt mig. Jag skall sluta att dricka ljus lager som inte smakar något. Mitt beslut tog jag på ölprovningen med golfare från Sundbyholm i torsdags. Nu förstår jag att det finns andra sorters öl som smakar mer och som passar mig bättre. Jag tror att jag skall börja med att specialisera mig på Porter. Men India pale ale var också intressant. Däremot så tyckte jag att det tyska veteölet Weissbier var en stark rackare. Lite för starkt till och med. Men det hade en ganska stor kropp som kännarna säger.

Den röda pinnen

Nu är den lilla dammen mellan åttonde och nionde hålet jättefint rensat från vass. Ser väldigt fint ut. Men nu har det kommit upp en pinne som stör utsikten. Det har sagts mig att den är till för att man från berget skall se var vattnet börjar ? Men har man slagit i vattnet så ser man ju det när man kommer fram och får droppa vid den lilla dammen. Varför måste veta när man står uppe på berget om bollen är torr ? Det kan ju inte vara aktuellt att slå en provisorisk boll ??

söndag, september 13, 2009

Touren gick vidare till Söderköping


Det var bara att gå upp tidigt i ottan ock åka en dryg mil till Söderköping och sedan slå ut klockan nio. Men det var det värt. Banan gav ett fint intryck genast vid ankomsten. Här var det putsat och fint överallt. Det omgivande landskapet var härligt med bland annat betande kor i hagarna. Göta Kanal som gick precis förbi banan med en och annan kanalbåt höjde mysfaktorn ytterligare.
Det här var en kul och spännande bana att spela och som jag gärna vill rekommendera. Ett minus var dock att det var många blinda hål

tisdag, september 08, 2009

Putta snabbare

Den som i sällskapsronder börjar putta på green fortsätter att putta i hål, om inte det är omöjligt eller olämpligt. Ingen ny markering efter första putten. Bara pang på, möjligtvis är detta den stora tidsbespararen.

De där kloka orden är inte mina utan texten har jag tagit från Nynäshamns golfklubb och klubbens policy för snabbare rundor. Visst är det irriterande när alla i en fyrboll skall markera sin boll efter varje putt. Jag kan förstå att man vill markera och rikta in sin boll i bland men att markera för att bara ta en paus i puttandet har jag inte så stor förståelse för.

Touren gick till Bråviken och Söderköping


I helgen var det återigen dags för en liten golftour. Den här gången gick touren med sina 10 deltagare till Bråviken och Söderköping. Vi började med Bråviken dag ett som kanske är mest känt för sitt billiga medlemsskap.
Golfbanan har ett fint läge inte långt från viken med samma namn. Anläggningen känns lite som en ombyggd herrgård med restaurangen i den stora huvudbyggnaden. Jag vet inte om det hade regnat dagen innan vi var där men hela banan var våt. Det kan ju också bero på att den ligger lågt i förhållande till Östersjön. Banan har 27 hål som har karaktären av att det är före detta åkermark som banan ligger på. Skicket är ok. Range, restaurang och shop ligger lite utspritt.

Dessutom är det ganska långt mellan en del hål. Men avslutningen på sista hålet är fint och sista greenen ligger framför restaurang byggnaden som du ser på bilden. Men det är inget måste att spela den här banan.

onsdag, september 02, 2009

Headcovern- ett skydd eller en reklamplats ?


Det låter som om headcover är ett skydd men jag är inte säker på det.Är det inte underligt att ett klubbskaft som får utstå mycket i svingen och som ser ut som en spänd pilbåge ibland inte tål en stöt i bagen? Nu skall man ha cover även till puttern. Vad jag förstår är putterbladet gjort av stål i god kvalite och borde tåla en stöt i bagen den också.

En kvinnlig bloggkonkurrent skrev att hon vill att även headcovern skall matcha hennes kläder.
Helst skulle hon villa ha en cover till puttern som det stod Birdi Girl på.

Jag tror att klubbtillverkaren vill använda covern som en reklamplats och att nyttan med covern är liten. Men vi golfare är lite förtjusta i fina grejer och tar gärna emot allt som hör till de nya klubborna.

Läs gärna mer om min konkurrent på http://golfers.blogg.se/2007/february/