Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, april 26, 2009

Ny shop

Alexander Forsberg och Jan hållberg

Många har saknat en shop på Sundbyholm. Men nu har vi fått en ny och fin butik.
Den är inrymd i ladan vid parkeringsplatsen och har fått ett perfekt läge nära rangen och där många går förbi på väg till rangen. Inredningen är mycket tuff och modern. Kul,kul. Den kommer säkert att uppskattas. Det är perfekt med en shop så nära rangen speciellt om man skall köpa en ny klubba då det blir väldigt smidigt och lätt att både få råd om klubbval och prova klubban.

Samtidigt flyttar en del av kanskiet också ner till shopen och meningen är att du skall boka din golftid i shopen i första hand. Men Lena kommer att sitta kvar på sin nuvarande plats vid första tee och det går också bra att boka tid hos henne.

Banan har öppnat

I går var det premiär för i år för mig på Sundbyholm. Helgen bjöd på ett fantastiskt fint golfväder mycket sol och lite svaga fläktar. Banans skick var bättre än väntat med fina fairways. Greenerna var lite långsamma på skogshålen framförallt. Men detta beror sannolikt på att gräset var lite långt och att man inte hade vågat klippa ner det ännu. När säsongen kommer i full gång kommer givetvis greenerna att trimmas ytterligare.

Det var ingen trängsel på banan utan vid lunchtid var det i stort sett bara att gå rakt ut. Härligt.
Vassen kring sjön på nian var till min förtjusning redan borttagen. Det gör faktiskt mycket för trivseln när vassen är borta.

söndag, april 19, 2009

ANFI Tauro Golf



För ett par veckor sedan var jag på semester på gran canaria. Det var inte någon golfresa men eftersom jag hade läst att det skulle finnas en golfbana i närhet av byn, Puerto Mogan, som vi bodde i så tog jag givetvis med mig golfklubborna. Det kunde ju bli tungt att bo i närheten av en fin golfbana och inte ha grejerna med sig.

Reklamen utlovade " One of the most spectacular golf courses in Spain " jo jag tackar jag. Det lät ju perfekt . Det visade sig vara lätt att få golftid. Sedan var det ju bara att ta taxi till banan och slå ut. Sagt och gjort. Det såg kuperat ut så vi hyrde en golfbil. Det var tur för banan var mer eller mindre inspräng i ett berg och var mycket kuperad. Det var ingen särskild vacker bana utan det kändes mer som att vara i Disneyland och spela. Man skall nog inte våldta naturen för att till varje pris bygga en bana för att tursisterna vill spela golf.

Vi var belåtna efter en runda. Bilden högst upp varnar för ett brant stup vid skylten på en tee och avspärrningen med repet någon centimeter över marken var inte mycket att hurra för.

Nej det måste finnas bättre banor på gran canaria.

torsdag, april 16, 2009

Nu är det snart dags

Nu känns det som den här skyltens dagar snart är räknade för den här säsongen. Det kommer lite olika rapporter om banan. Jag har både hört att det har torkat upp bra och att det är vått på sina ställen. Sanningen ligger kanske som vanligt någonstans där i mellan. Men på vissa hål brukar det ju mer eller mindre ofta vara lite fuktigt och det är förmodligen en dräneringsfråga.

Från vägen och som amatör tycker jag att banan nu ser fin ut. Dags med andra ord att polera klubborna

tisdag, april 14, 2009

Ett par rundor i helgen



Eftersom vädret skulle bli så fint i helgen blev det en tur ner till sommarstugan till Tranås i norra småland. Man behöver bara komma 20 mil längre söderut så ser man att man kommer in i en annan växtzon. I Linköpingstrakten var åkrarna mycket grönare än vad de är i Eskilstuna.
Genom min spaning på golfklubbarnas hemsidor visste jag att Omberg hade varit öppnad sedan länge och att på långfredagen spelade man scramble där. Mjölby GK planerade att öppna de första 9 hålen till påsken men om Tranås GK stod det inget. Men genom lokalbefolkningen fick jag reda på att banan skulle öppna på långfredagen efter att den hade städats på skärtorsdagen.

Ute på banan och rangen var det gott om folk i olika åldrar. Solen sken och jag blev röd i ansiktet av den starka solen trots solskyddsmedel. Banan var ok. Greenerna var nydressade och inte så snabba men vad gär väl det när det är premiär. Alla är tacksamma för att få komma ut och ingen snackar om banans kondition.