Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

tisdag, april 14, 2009

Ett par rundor i helgen



Eftersom vädret skulle bli så fint i helgen blev det en tur ner till sommarstugan till Tranås i norra småland. Man behöver bara komma 20 mil längre söderut så ser man att man kommer in i en annan växtzon. I Linköpingstrakten var åkrarna mycket grönare än vad de är i Eskilstuna.
Genom min spaning på golfklubbarnas hemsidor visste jag att Omberg hade varit öppnad sedan länge och att på långfredagen spelade man scramble där. Mjölby GK planerade att öppna de första 9 hålen till påsken men om Tranås GK stod det inget. Men genom lokalbefolkningen fick jag reda på att banan skulle öppna på långfredagen efter att den hade städats på skärtorsdagen.

Ute på banan och rangen var det gott om folk i olika åldrar. Solen sken och jag blev röd i ansiktet av den starka solen trots solskyddsmedel. Banan var ok. Greenerna var nydressade och inte så snabba men vad gär väl det när det är premiär. Alla är tacksamma för att få komma ut och ingen snackar om banans kondition.