Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

onsdag, juni 20, 2007

Dags för semester

Nu planeras lite aktiviteter. Efter midsommar är det meningen att det skall bli grillkvällar på Sundbyholm på fredagarna. Påpassligt har avtal tr'äffats med Kjula Taxi som innebär att du kan åka bil från Sundbyholm till centrala Eskilstuna för 195 kr per bil och buss kostar 295 kr.

Dessutom kommer det i augusti att bli golfshow med en känd världsartist.

Nu åker jag på semester ett tag och kommer åter någon gång i juli.

tisdag, juni 19, 2007

Finishen

Det är alltid trevligt när det är snyggt och trevligt på en golfbana och runt omkring klubbhuset. Nu tycker jag att finishen ute på banan framförallt har blivit riktigt bra. Framförallt uppskattar jag när ruffen är nerklippt som den är nu. Det skall vara lätt atthitta bollen. Halvmeterhög ruff är det värsta jag vet. Bra jobbat av banpersonalen och av alla inblandade.

Vi har haft ett introduktionsmöte för nya medlemmar. Jag hade kallat 90 stycken men tyvärr var det inte så många som kom men de som dök upp verkade vara mycket belåtna i alla fall. Ett par kom från Katrineholm. Det verkar som den låga avgiften för spelrätten börjar bita ordentligt nu. Vi har fått ungefär 95 nya medlemmar i år. Härligt.

söndag, juni 10, 2007

Regelverket

Det känns som vårt regelverk inte är anpassat till vanligt sällskapsspel utan till tävlingsspel. Samtidigt måste den som skall ta grönt kort kunna reglerna som gäller för tävling för att få gå ut på banan oavsett om vederbörande tänker börja tävla eller ej. Hur logiskt och praktiskt är det ?

När jag skrev om att jag vill att vi skall släppa igenom varandra för att spelet skall flyta bättre hade jag svårt att hitta den tillämpliga regeln trots att jag letade både i innehållsförteckningen och i registret. Jag sökte på leta och släppa igenom och tid. Men inget hittade jag under de sökorden. Till slut fick jag ringa min kamrat BM som hjälpte mig. Han hittade vad jag sökte under förlorad boll på sidan 20 i regelhäftet. Detta betyder ju att man inte har så stor glädje av varken register eller innehållsförteckning. Man får helt enkel sätta sig och läsa direkt i reglerna. Det borde gå att förbättra sökvägarna.

måndag, juni 04, 2007

Var snäll och släpp igenom


Meningen är ju att vi alla skall ha det mysigt och trevligt på golfbanan. För att det skall bli så är det viktigt att vi alla rättar oss efter de regler som gäller vett och etikett. En av de viktigaste reglerna tycker jag är att om man spelar långsamt, vilket i och för sig är helt ok, bara man släpper igen bollarna bakom. Men det tycker jag att vi syndar med. Det är absolut ingen prestigeförlust att släppa igenom en snabbare boll. Tvärt om och jag kan garantera att det alltid är mycket uppskattat av bollen som får gå igenom. Häromkvällen gick jag en runda och hamnade efter fyra killar som visserligen slog långt men för det mesta survade de två gånger på varje tee och det tar tid.
Jag gick också i en två boll i Katrineholm för en tid sedan. Bilden ovan har jag tagit där. Fyrbollen framför gick sakta och vi fick vänta på varje hål. Men på 17 ryckte man upp sig och släppte igenom oss. Men då låg en boll out of bonds och jag tycker nog att det var lite sent.
Vad säger regelverket?
Jo så här står det. Spelare som letar efter en boll, bör ge tecken till spelarna i gruppen efter dem att gå igenom, så snart det står klart att bollen kan bli svår att hitta. De bör inte leta i fem minuter innan de gör detta.
Jag tycker att vi alla skall tänka på att försöka släppa igenom lite oftare och framförallt inte leta så länge som fem minuter.