Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, december 28, 2008

Julbord på Löfgård




Några dagar före jul bjöds det på julbord på Sundbyholm. Det var klubben som bjöd styrelsen och medlemmar som arbetar i olika kommittéer. Dessutom passade bolaget på att bjuda sina anställda. Tack så mycket.
Julbordet smakade mycket hemlagat. Köttbullarna till exempel smakade lite extra hemrullade helt befriade från extra bindningsmedlel och soja proteiner. Det är roligt att konstatera att ägghalvorna på något sätt alltid intar en given plats på varje julbord så även på Löfgård.

På en annan plats i Eskilstuna har jag i helgen varit ute och promenerat förbi en golfbana som har ambitionen att ha banan öppen året runt men med vintergreener. Men förmodligen är det för lite snö för att hålla banan öppen nu eftersom den är avstängd.

Tankarna går givetvis till öppningen av vår bana. Själv hoppas jag att det inte kommer mer snö den här säsongen. Då borde ju banan också kunna öppna hyfsat tidigt. Men svaret på detta är ju som vanligt på diskussionssidan att det beror på vädret och det tycker jag är rätt.

Nu är det dags för min blogg att gå in i viloläge eftersom golfsäsongen har varit slut länge och det inte finns så mycket att skriva om så här års. Jag tackar för alla besök på bloggen den här säsongen som uppgår till nästan 6 000.

Framåt vårkanten har jag planer på att återkomma om det inte händer något speciellt dessförinnan.

måndag, december 15, 2008

Medaljregn på Höstmötet





Många medaljer delades ut på höstmötet även om inte alla pristagare var på plats. I herrar H55 segrade Hans Bergquist 2/ Stefan Olsson 3/ Peder Brunstedt men bara Hans var på plats.

I H65 vann Gösta Alm 2/ Rein Tael 3/ Benrt Knutsson. I klasssen H45 var ingen på plats men resultat såg ut så här 1/ Kjell Pavasson-Hatta 2/ Pekka Laitinen 3/ Pekka Loikala.

Tilläggas kan att Juniorklassen vanns av Linus Olsson. I KM Damer segrade Hedwig Kagmark och KM Herrar vanns av Anders Juhlin

tisdag, december 09, 2008

Susanne Denander


Susanne är ny ordförande i damkommittén och i klubbstyrelsen. Hon har spelat golf i tre säsonger och är redan en ivrig golfare. Förutom att spela golf läser hon mycket och allt utom kiosklitteratur. Stig Larssons 3 deceniumböcker tillhör favoriternai. Ett annat intresse som Susanne har är inredning.
Men alla vet kanske inte att hon har ett förflutet i travbranschen där hon arbetade i 15 år. Det här är en tjej som kan köra häst. Hon har kört 140 travlopp och vunnit 8 varav 4 på Sundbyholm och 4 på Örebro. I två år arbetade hon hos dåtidens popstall Lindstedt och Wallner i USA. Numera har Susanne lagt travsporten på hyllan och äterfinns i det dagliga arbetet på Skogaholm.

måndag, december 01, 2008

Emil Westberg in i styrelsen

Emil 33 år blir ny ordförande för ungdomskommittén och tar plats i styrelsen. Han är utbildad snickare och underskötare och läser just nu prsetationsutveckling. Hans stora intresse här i livet är att arbeta med ungdomar och att instruera. Han har gått ungdomsledarutbildning i golfförbundets regi och i somras assisterade han Janne som lite assistent pro. Hans stora mål är att bli pro på heltid.
Hustrun heter Carita och paret har 3 barn Chris, Sanna och Emilia