Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

fredag, oktober 31, 2008

Banan stängd


I dag stängde banan. Det var helt rätt dag att stänga med snö och snöblandat regn i luften. Nu finns det inget egentligt behov längre att hålla banan öppen. Golf skall vara mysigt och spelas i kortärmat och shorts. Framförallt är det riktigt att låta vädret bestämma hur länge banan skall vara öppen och inte almanackan.

torsdag, oktober 30, 2008

Slutgolfat ?




Nu är det slutgolfat i alla fall i Sverige. Restaurangen är igenbommad och på dörren sitter en liten lapp att det är stängt för säsongen men att jag är välkommen nästa säsong igen. Känns tryggt. Bolltvättarna är inplockade av rädsla för att de skall frysa sönder.

I kväll har jag packat. Jag och några kamrater drar till Tunisien i morgon kväll för en veckas golfanade i sol och värme. Skall bli nice. När jag senast tittade på vädret i Tunisien var det 25 grader+ sol.

onsdag, oktober 29, 2008

Nu blåser det förändringens vindar

Vi har en jättefin bana. Det tror jag att alla är överens om. Däremot har inte alla varit överens om hur den skall skötas och att den har skötts på bästa sätt. Nu tar bolaget bladet från munnen och kommer att satsa ännu mer på banans skötsel. Det blir en nyordning. Bankommittén kommer att få ökat inflytande över hur banan skall skötas och till sin hjälp kommer man att få externa konsulter för att få banan ännu bättre.

Röda Villan är till salu



Här är ett tillfälle för den golfintresserade. Skall man bo närmare en golfbana så måste man bokstavligen bo på den. På Hemnet kan man läsa att det finns 10 rum i 2 plan. Tomten är friköpt och är på drygt 11 000 kvadratmeter. Huset är byggt på 1800 talet. Utgångspris 1 900 000 kr . Det är väl bara att slå till.

söndag, oktober 26, 2008

Banarbetarnas dag

Jag tänkte att vi kanske skulle kunna instifta banarbetarnas dag. Det skulle vara en dag då både spelare och banarbetare skulle vara extra vänliga och trevliga mot varandra. En dag då alla skulle visa respekt för varandra.
I bland får jag en känsla att spelare och banarbetare tänker helt annorlunda. Kanske så att man tycker att den andre är i vägen eller något liknande.

För några dagar sedan var vi 4 stycken på en av banorna i kommunen. Vi stod på tee och någon hade redan slagit ut och övriga väntade på sin tur att slå ut. Då kom det en kille med en traktor och på släpet hade han en klippare som han lyfte av och genast började klippa teen med. När jag försynt undrade om han möjligen kunde vänta några minuter till dess vi hade slagit ut förklarade han för mig att han faktiskr hade ett arbete att sköta och att han skulle se till att det var fint på banan. Ni däremot sa han är ju här på er fritid. Ja vad säger man ?

Vid ett annat tillfälle när jag skulle slå över ett långt vattenhinder ställde en tjej upp sin traktor med motorn på. Jag fick be henne fyra gånger att stänga av motorn innan hon till slut gjorde som jag ville. Först sa hon att vi gör inte så på den här banan.

Givetvis finns det också många exempel på väldigt tillmötesgående banarbetare också.
Men varför inte banarbetarnas dag. En dag för eftertanke och mycket vänlighet.

onsdag, oktober 22, 2008

Janne Hållberg är på G

Jag har länge saknat ett bra övningsområde på Sundbyholm men nu är det på gång. Janne har börjat med att göra ett korthål. Meningen är att detta skall följas av ett par bunkrar. Sedan hoppas jag att det också skall bli utrymme för att träna pichar.
Övningsorådet skall ligga nere vid allén mellan 3 hålsbanan och 13:e hålet.

Jag noterar också att vi har lite olika uppfattningar på den här sidan om fontänen. Alla tycker inte att den passar att ha ute på fältet mellan 11:an och 15:e hålet. Själv tycker att den var fin där när den var i gång. Går det inte att ha fontänen där av tekniska skäl får jag ju acceptera att det blir mellan 8:an och 9:an. Den blir säkert bra där också.