Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

måndag, september 08, 2008

Vår Höst Tour


Vi är ett sällskap som varje höst brukar göra en utflykt en helg och spela på ett par andra banor och i helgen var det dags för årets tour.
Det var meningen att vi på lördagen skulle spela på Nyköpings Golfklubb, Östyra banan som tidigare hette Ärila.
Lördagsmorgonen kom och himmlen såg helt igenmulen ut. TV:s väderleksprognos lovade mycket regn i Sörmland i sin rapport kl 9. Vad gör man. Har man lovat att ställa upp så gör man. En golfare bangar ju inte ur.
Så det var bara att sätta sig i bilen och fara i väg. Vid infarten till Nyköping fick jag telefon från en kamrat som meddelade att vår tävling i dag var inställd på på grund av det myckna regnandet. Men alla kamrater var redan på plats.

Vi åt lunch på golfklubben medan vi funderade hur vi skulle fördriva eftermiddagen. Vi hade ju redan bokat hotell för övernattning och 08:40 skulle ju första bollen slå ut i Jönåker på söndagen.
Men vi åkte till hotellet och umgicks där till det blev dags att gå på restaurang.
Vi hade beställt bord på www.mickesskafferi.se

Det var en trevlig restaurang med en ambitiös matsedel.Tyvärr motsvarade inte matsedeln riktigt våra förväntningar. Mat skall vara varm och inte ljummen och på en riktig restaurang skall också maten serveras på en varm tallrik. Det är ett minimikrav.

Jönåkers golfbana var en riktigt positiv upplevelse som jag gärna spelar en vacker sommardag och som jag gärna kan rekommendera. Dit återvänder man gärna. Mycket varierande och fin parkbana. Klubben skriver själv i reklamen 18 hål av spelglädje och det känns inte som någon överdrift. Pröva.