Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

måndag, september 01, 2008

Kinda Golfklubb



I söndags när jag var på landet var det fullbokat på alla banor i närheten så det fick bli lilla Kinda Golfklubb som ligger ungefär 1,5 mil från Kisa i Östergötland. Det är sannerligen inte mycket till bana och när man byggde ut från 6 till 9 hål utan att det egentligen fanns plats för detta lovade jag att aldrig spela på banan igen. Men som sagt så har nöden ingen lag. Vi åkte dit och vissa saker hade faktiskt blivit bättre sedan sist. Jag hade tänkt att ta en bild som varnade för huggorm om man letade efter bollar i ruffen på ett ställe. Men tji fick jag. Ruffen var nerklippt och skylten borttagen. Men de tre nya skogshålen är inte mycket att hurra för. Ett av dem ser du på bilden ovan. Det känns som om fairway är ungefär 20 meter bred på vissa ställen till detta kommer en bergvägg på ena sidan och en sluttande fairway. Hålet är 325 meter så håll tungan rätt i mun när du slår ut.

Men det finns positiva saker också att nämna. Det känns som om de flesta som jobbar på banan gör detta ideelt och kommer det en banarbetare på en traktor när man skall slå stannar han genast och stänger av motorn till dess jag har slagit. Alla är mycket vänliga och vill greenfee spelarna allt väl. Nio hål kostar 130 kr i greenfee.

4 Comments:

At 04 september, 2008 21:29, Anonymous Anonym said...

Bra skrivet!

 
At 04 september, 2008 22:12, Blogger Sverker said...

Tack så mycket

 
At 23 mars, 2009 10:50, Anonymous Anonym said...

Hello

Bra kommentarer!

Kom gärna tillbaka, ge banan en chans till.

Det pågår ständigt förbättring arb.
En del hål byggs om/förlängs.
Alla mattor på tee ska försvinna och bytas ut mot "riktiga" gräs tee eller konstgräs tee.

Klubbhus ska byggas och vara färdiställt i slutet av sommaren -09..

Vi ses på fairway!!!

 
At 26 mars, 2009 20:53, Blogger Sverker said...

Jag tycker inte det är så viktigt att bygga klubbhus. Satsa istället all kraft på att förbättra skogshålen.

 

Skicka en kommentar

<< Home