Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

måndag, maj 28, 2007

På det här hålet gäller närmast hål

Du har väl sett skylten med den här fantastiska svenskan.

Jag som är lite ordpolis tycker att det är fantastiskt att det finns folk som inte förstår att dom inte kan skriva men gör det i alla fall. Inte nog med det.
Dom gör det yrkesmässigt och tillverkar skyltar med sin text och detta går att sälja.
Vi som spelar golf förstår vad som menas. Men skall man hårddra texten så är det inte bra om bollen går i hålet eftersom det enligt skylten bara gäller att komma så nära hålet som möjligt.

Man jag kan ju inte bara gnälla utan att komma med eget förslag till text. Kanske skulle man kunna skriva Här gäller det att komma i hål eller så nära som möjligt. Det blir lite längre förstås. Men komma gärna med ett eget förslag. Klicka på comments nertill och skriv ditt förslag. Lycka till

fredag, maj 18, 2007

Nya medlemmar strömmar till

Nu kan jag berätta att vi har fått ca 45 nya medlemmar sedan vi hade årsmötet. Givetvis är det så att det förmånliga priset på spelrätter som är sänkt till 2 000 kr lockar . Utan tvekan är det lägsta priset i Eskilstuna bland de traditionella banorna. Vid ett tillfälle kom det sju nya medlemmar samtidigt och betalade kalaset kontant. Just det cash is king. Inga medlemmar har lämnat klubben sedan årsmötet. Jättebra. Till och med att medlemmar som hade sagt upp sitt lån ändrade sig och stannade kvar. Bolaget som äger banan har också sagt att det inte kommer att bli några höjningar av årsavgiften.

Senast den15 juli skall du ha lämnat ditt nummer på ditt bankkonto till kansliet för då är det dags för alla medlemmar med lån att casha hem 8 000 riksdaler. Känns bra. Maila gärna in ditt konto nummer till kansliet . Mailadressen hittar du på klubbens hemsida.

Nu väntar vi på att 4 tee snart skall bli klar. Senast till Riksmästerskapen, som går i mitten av juli, skall den i alla fall vara färdig. Många undrar var damtee skall ligga med det är ännu inte bestämt. Med en ny tee kommer hela hålet att få en ny spännande karaktär. Det blir inte roligt om bollen landar på berget. Den saken är klar.

söndag, maj 06, 2007

Stort intresse för flaggtävlingen






Den traditionella flaggtävlingen var i år lika populär som vanligt med 134 deltagare. Det betydde att med lite god vilja hade man kanske kunnat klämma in ytterligare 10 deltagare.

Nu pratas det i positiva ordalag om Sundbyholm igen. Själv har jag spelat ett par gånger på andra banor i Eskilstuna där de andra i bollen plötsligt har sagt att det har blivit fint på Sundbyholm. Framförallt är det puben och terrassen utanför som får mycket beröm.
Många säger också att banan är bra nu. Men att sänka priset på spelrätterna till 2 000 kr tror jag är ett snilledrag som jag tror kommer att dra många nya medlemmar. Jag har själv 2 goda vänner som sa att det var avgörande för deras beslut att bli medlemmar på Sundbyholm.