Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

måndag, september 11, 2006

Gourmégolf


På bilden ser du kockarna Martin och Erik som driver golfrestaurangen i Tranås. Martin har varit köksmästare på Sturehof i Stockholm och Erik kommer närmast från en restaurang i Paris.

Visst låter gourmégolf som både gott och roligt. I helgen var jag nere i min barndoms trakter i Småland. Där passade jag på att spela en runda på Tranås golfbana. Jag tittade också in i shopen och hälsade på Niclas Arvefjäll. Tidigare pro på Eskilstuna golfklubb men numera sedan några år tillbaka pro på Tranås Golfklubb.

I Tranås kör man med något som Tranåsborna kallar gourmégolf. Det går till på det sättet att ett sällskap bokar in sig för arrangemanget. Det kan vara 6-10 par. Dagen som brukar vara en lördag börjar med att damerna spelar 9 hål medan herrarna under tiden får lektion av pron.

Lunch äter man tillsammans och sedan byter man så att herrarna spelar 9 hål och damerna får lektion.

När det är klart åker damerna hem och piffar upp sig för kvällens övningar och herrarna börjar jobba i köket under ledning av restaurangens kockar. Vad jag kan förstå så slinker det även ner ett och annat glas vin under matlagningen. När maten är klar dyker så damerna upp och låter sig väl smaka på det som herrarna har lagat. Ett populärt och uppskattat arrangemang.

2 Comments:

At 13 september, 2006 15:48, Anonymous Anonym said...

Det låter som ett trevligt arrangemang!

 
At 03 november, 2006 12:58, Anonymous Anonym said...

Låter som långt ifrån Sundbyholms torra kök. Någon som sett en baguette under säsongen??

 

Skicka en kommentar

<< Home