Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

fredag, augusti 18, 2006

Jonas Abrahamsson klubbmästare


För två år sedan lyckades Jonas bli klubbmästare för första gången på Sundbyholm. Därför hade han lite förhoppningar om att hans kulle kunna vinna igen. Förra året kunde han inte ställa upp eftersom han var tvungen att arbeta.

Tävlingen började bra för Jonas del som efter första dagens spel ledde med 4 slag.
Sista dagen var det både varmt och jobbigt. Som tur var ställde lilla hustrun Louise upp som caddie på de sista 18 hålen. Hade hon inte gjort det är det inte säkert att Jonas hade orkat med rent fysiskt.

Efter nio hål hade han 2 slags försprång framför Magnus Dagermark. Tävlingen mellan de två var hård och oviss in på det sista hålet. Jonas fick ett dåligt utslag på det 18: e hålet och bollen var ospelbar. Han gick då tillbaka och slog sitt 3: e slag från tee. Bollen låg så illa att det inte gick att droppa den.

Jonas visste att Magnus spelade bra men han visste inte hur han låg till inför det sista hålet. Jonas gjorde en dubbelboggie på det sista hålet men det räckte ändå för att slå Magnus med två slag. Först då kunde Jonas pusta ut och känna sig belåten. Hans mål var att gå under 300 slag. Det lyckades han nästan med och slutade på 302.

Jonas har arbetat som pro på Finspång, Mälarbaden och Strand. Nu säljer han golfresor på Golf Plaisir.

Jag tycker att alla som ställde upp i KM har gjort en fantastisk bra prestation. Att orka spela 2 gånger 36 hål verkar jobbigt bara det. Jag gratulerar också Magnus Dagermark som kom 2: a och Henrik Jansson som kom 3: a. Även damerna har givetvis gjort en fin insats som jag har tänkt att återkomma till.

1 Comments:

At 27 september, 2006 17:46, Anonymous Anonym said...

Efterlyser motsvarande fina artikel om DAMERNA

 

Skicka en kommentar

<< Home