Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

måndag, september 18, 2006

Av med kepsen

Det finns rekommendationer från golfförbundet hur en golfare skall vara klädd. Skjortan skall bland annat ha krage. Man får inte spela i t-shirt och blåjeans.

Utomlands är man mycket noga med hur man skall vara klädd. I Scotland är det ofta angivit på banan vad som är tillåtet. Shortsen får till exempel inte vara för korta. Damer får på vissa banor inte spela i shorts efter kl 15.

Över huvud taget finns det mycket skyltar på golfbanorna i Scotland på vad som är tillåtet och det som är förbjudet. Golfskor med spikar, även om det är softspikes, är inte tillåtet i klubbhusen. Därför står det på sina håll mycket skor vid entrén och gästerna går omkring i sockar. Det ser inte speciellt kul ut och inte känns det så bekvämt att gå omkring i strumplästen.

I Sverige har vi ju en mer generös syn på klädseln. Men visst är det ju bra om alla är prydligt klädda. På Sundbyholm är klädseln helt ok. Däremot håller jag med om att man skall ta av sig mössan när man går in i klubbhuset. Själv får jag krupp när någon sitter och äter med mössan på. Det ser förskräckligt illa ut.

För allas trevnad har vi nu satt upp en skylt och uppmanar alla att inte ha mössan på i klubbhuset.

4 Comments:

At 25 september, 2006 13:55, Anonymous Anonym said...

Skönt att det finns regler. /Vän av ordning

 
At 03 november, 2006 12:57, Anonymous Anonym said...

Det finns mycket som ser värre ut än en snygg keps i klubbhuset. T.ex. Solblekta pikéer 3 storlekar förstora. Gubbar med shorts och uppdragna strumpor. Tanter med nerstoppade pikéer i sin alldeles för högt uppdragna kjol alt. shorts. Kingbag. Gubbsvingar.. m.m m.m. Det är väl bra att ha huvudbonad på sig när man äter så man slipper hår i maten.

 
At 01 mars, 2007 14:14, Anonymous Anonym said...

Vad glad jag blir, när Ni värnar om vårdad klädsel. Jag har spelat golf sen 1978 ser fram emot stil på golfbanan. Golf är en gentlemannasport & ska beaktas efter det. En blivande medlem

 
At 03 mars, 2007 19:12, Blogger Sverker said...

Roligt att du tycker om våra ambitioner när det gäller klädsel och varmt välkommen som ny medlem

 

Skicka en kommentar

<< Home