Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

lördag, april 29, 2006

Sommargreener Hej Hej

Så har det äntligen blivit dags att öppna banan som nu är öppen från och med i dag. Bollränna gäller idag och i morgon. På första maj är det som vanligt flaggtävling med 140 deltagare. Det blir 35 bollar som går ut. Det är max vad vi kan ta klara av. Det är kul att intresset är så stort.

Banan ser fin ut. En hel del arbete har utförts under vintern. I första hand har ett antal träd huggits ner kring greenerna detta efter rekommendation från vår bankonsult. På 2:an har tallar fällts på vänster hand på slänten. Tallarna som har stått där har tagit upp mycket vatten och detta har gjort slänten hård. Även på 3: an och på 17:e hålet har träd fällts kring greenerna. Detta har medfört att det blir mycket luftigare och snyggare kring greenerna samtidigt som gräset på green får mer luft vilket förhindrar svamp i gräset.

Vi vill gärna kommunicera med medlemmarna via email men tyvärr får vi tillbaka en hel del mail på grund av att vi har fel adress. Vi uppskattar om du anmäler ny adress till kansliet

måndag, april 24, 2006

Vi behöver bli fler

Kom med i gemenskapen du också och arbeta i klubben. Just nu behöver vi fler medlemmar till följande kommittéer klubb, idrott och marknad. Idottskommittén har bland annat ersatt ungdomskommittén. Klubbkommittén arbetar med trivselfrågor för medlemmarna och marknad som är nyinrättad skall bland annat arbeta med att skaffa sponsorer.
Dessutom tänker vi inrätta hålvärdar som skall se till att det är extra fint kring hålen. Hålvärdar behöver vi minst en till varje hål.

Slå till och anmäl dig genast genom klicka på comments och skriva ditt namn och telefonnummer.

söndag, april 23, 2006

Rekordmånga städade



Det var rekordmånga som var ute och städade på lördagen i det vackra vädret. Totalt ställde 110 stycken upp. Som vanligt krattade de flesta löv och samlade ihop i högar. Nytt för i år var serveringen ute på hålen med kaffe och korv som var mycket uppskattat. Men alla städade inte. Gösta Andersson höll en genomgång med gamla och nya medelemmar i tävligskommittén om tävlingsprogrammet i Git. Den första maj är det som vanligt dags för den traditionella flaggtävlingen. Just nu är det 75 anmälda och gränsen för antalet deltagare är satt till 120 säger Leif Höglund som är ordförande i tävlingskommittén.

Damklubben hade ordnat med ett lotteri på en fruktkorg som vanns av Britt Gabrielsson.Vi tackar ICA Ekängen som hade skänkt priset.
Även på söndagen var det stort intresse för att städa och då hade 75 medlemmar slutit upp

tisdag, april 18, 2006

Ny informationskälla

Till medlemmarna!

Som ni märkt har styrelsen via sin Klubbkommitté startat en "Bloggsida". Syftet med denna är att alla medlemmar och andra intresserade skall kunna komma med synpunkter, tips och kanske även kritik. Styrelsen kommer att ta till sig alla synpunkter.
Välkomna till vår "Bloggsida".

måndag, april 17, 2006

Städdagar den 22 och 23 april

Kom ihåg att vi har städdagar nu i helgen. Städningen håller på mellan kl 9 - 13. Medtag gärna egen kratta. Fika kommer att serveras på plats. Det kommer alltså inte att bli någon paus för att gå till klubbhuset och fika. Vi ses i helgen.

3 hålsbanan

I dag på annandag påsk var det full fart ute på Sunbyholm. Mycket folk på rangen och det var kö för att komma ut på 3 hålsbanan. Det märks att många är sugna nu på att komma igång med golfen igen. På rangen syntes bland andra vår ordförande Ted Hillding som berättade att han hade varit ute på 3 hålsbanan varje dag i påsk. Banan är bra med undantag av lite vatten på ett hål. Janne Hållberg i shopen var mycket belåten med sin ändring i butiken som bland annat medför bättre utrymme för herrkläder. Janne berättade också att han hade pratat med banarbetarna som tyckte att banan såg fint ut och att det inte kommer att vara några problem med att öppna banan till första maj om inte något speciellt händer med vädret innan dess.

söndag, april 16, 2006

Forever

Kom ihåg att vi har samarbete med Forever. För att läsa mer om Forever kan du klicka på länken här.

Snart är det sommar


Så här mysigt kommer det att se ut i sommar.

lördag, april 15, 2006

Portugal


Så här mysigt var det att spela golf i Portugal.