Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

måndag, augusti 22, 2011

Eksjö gk





Banan ligger på gården Skedhult som har en lång historia med anor från 1600 talet. Det är en bana på småländska höglandet. Karaktären är lätt kuperad parkbana med ett antal små och medelstora sjöar som passar in i banan perfekt. Här har man inte behövt krångliga till livet för att få naturliga vattenhinder.

Jag vet inte hur gammal banan är men det känns som den inte är helt nybyggd med tanke på att flera hål möter varandra på ganska kort avstånd. Ett par tee används för utslag åt olika håll.

En ganska mysig och trevlig bana som är lite lagom svår.
Ett stort minus blir det dock för ruffarna som borde klippas ner ordentligt. Det blev en hel del letande efterbollar och många hittade vi inte alls trots att ruffen såg lätt ut på avstånd.

torsdag, augusti 18, 2011

Gränna gk



I receptionen på Gränna gk säger tjejen bakom disken genast att fairway är jättebred men kommer bollen in i ruffen så ser vi aldrig den mer. Det visade sig vara helt rätt. Gränna är en ung bana. De första 11 hålen blev klara 89 och 91 var hela banan klar.

Den är en mycket kuperad men väldigt rolig att spela. Det fjärde hålet kallat laxtrapppan är på 515 meter och går så gått som helt på skrå med vatten längs med banan. Inget lätt hål.

En green ligger väldigt högt upp på en stora kulle och det händer också att fairway mer eller mindre består av kullar. I bland är det svårt att förstå vart banan tar vägen. Men det betyder kanske bara att jag har läst banguiden för dåligt.

Väldigt nära granne med klubben ligger Västanå slott som har en mycket spännande historia som tv har visat. Klubben har samarbete med slottet som i dag är hotell och erbjuder golfpaket. Middagen på slottet kan man till exempel börja med mousserande vin på terrassen med utsikt över Vättern.

Gränna gk är en mycket trevlig upplevelse som är väl värt ett besök.

söndag, augusti 14, 2011

Handla på ICA Maxi

ICA Maxi har varit generös och sponsrat klubben med 25 000 kr per år. Nu vill man ha
motprestation av klubbens medlemmar och vill att vi skall handla på Maxi. Sponsringen på 25 000 kr försvinner och i stället får klubben 1% av vad medlemmarna handlar för på Maxi. Det betyder att för att få samma bidrag av Maxi som hittills så behöver vi handla för 2 500 000 kr.
Det tror jag att vi tillsammans kan både klara och överträffa.

Blanketten ovan får du i klubbens reception. Den skall du fylla i och lämna in på Maxi. Sedan är det bara att sätta i gång och handla och på så sätt hjälpa klubben.

Maxi kommer att redovisa hur mycket vi medlemmar som grupp har handlat för och någon uppföljning på individnivå kommer inte att ske.

söndag, augusti 07, 2011

150 meters pinnar




Jag spelade på A6 i Jönköping för ett par veckor sedan. Då tyckte jag till en början att det var lustigt att det inte fanns några 150 meters pinnar på banan. Men nu har jag förstått att pinnarna kan se ut hur som helst och att det inte finns några regler om hur pinnarna skall se ut. Markeringarna kan också utgöras av buskar har jag läst.
På A6 har man valt att pinnarna skall se ut som tändstickor och det är ju en rolig och lysande idé. Jönköping är ju känt för sin tändstickstillverkning ända sedan 1845 då bröderna Lundström startade tillverkning i Jönköping. Sedan dess har mycket hänt med tändstickan som bland annat utvecklades till en säkerhetständsticka för att den inte skulle antända sig själv.

Häromdagen spelade jag i Gränna och då fattade jag galoppen direkt att polkagrisarna vid bankanten visade att det var 150 meter kvar till green. Polkagristillverkningen i Gränna har också gamla anor . Det var den nyblivna änkan Amalia Eriksson som på 1880 talet startade tillverkningen som är i full sving fortfarande i dag.