Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

lördag, juli 30, 2011

Klippningen





Jag tycker att klippningen på en bana är mycket viktig. Helst vill jag att fairway skall vara klippt som på bilderna ovan. Jag vet inte hur man göra detta eller om det är omständligt att klippa på det här sättet. Men det gör ett väldigt trevligt intryck och sätter på något sätt pricken över i.
En bana som är klippt på det här sättet har alltid en fin finish i övrigt. Vattenhinder är ofta markerade med stenläggningar eller på annat sätt utmärkta så man ser var hindret börjar och slutar.

Vattenhinder som är dåligt klippta och där man måste leta efter bollarna för att få veta om den har gått i eller ej är inget för mig.

På samma sätt tycker jag inte om fairways som har klippts när gräset har blivit långt och när det har varit vått. Då blir det små högar och strängar av gräset. Inget kul och ser ovårdat ut. En sådan klippning går ofta hand i hand med ovårdade tees.

måndag, juli 18, 2011

Karlshamns gk


Skåne är ett mycket vackert och trevligt landskap. Dessutom ligger golfbanorna mycket tätt.För några dagar sedan besökte jag Karlshamns golfklubb som var en en positiv överraskning. Banan som är 50 år ligger bredvid Mörrums å som är känd för sina glada laxar. Man skulle kunna tro att i Skåne är alla golfbanor platta men så är det inte alls. Många är precis som Karlshamn lite lagom kuperade och är en blandning av skogs och parkbana som passar mig mycket bra.

Banan har 36 rejäla hål som är ganska långa men ärliga. Korthål till exempel på 170 meter.Hit återvänder jag gärna.

För några dagar sedan besökte jag också A6 utanför Jönköping. Banan var mycket kuperad med långa uppförsbackar och ganska jobbig att gå. Finishen var inte den bästa. Lite slarvigt klippt och det ena med det andra. Ingen bana som jag kan rekommendera .

söndag, juli 10, 2011

Golfpaket är bra


På väg söderut i Sverige så har jag nu bokat ett golfpaket i Jönköping med boende på Quality Hotell och spel på A6:s golfbana. Hotellet erbjuder övernattning med frukostbuffé. Vill man lägga till en hundring så får man buffé på kvällen. Det har jag testat på ett annat hotell i kedjan i Örebro och buffén var riktigt bra och hotellet är också bra.
A6 lockar med en fin bana och 27 hål enligt sin egen reklam. Dessutom ingår också bedårande utsikt över Jönköping och Vättern på flera platser på banan. Priset 690 kr känns nästan som om man får golfen gratis.