Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

söndag, maj 24, 2009

Touren går söderut

Torreby slott och klubbhus
På våren vaknar golfarna riktigt till liv. Själv har jag tillsammans med kamrater varit på 2 små tourer. Den första gick på ett par banor i Eskilstuna förra helgen och var som vanligt småmysig.

Den här helgen gick touren tillsammans med några andra kamrater till Torreby, som ligger i närheten av Uddevalla, Skaftö och Mariestad.

I Torreby bodde vi direkt på banan i min förre arbetsgivares stugby. Bekvämt och smidigt. Klubbhuset är inrymt i slottet som du ser på bilden. Enligt reklamen är Torreby en parkbana som är så lik en riktig engelsk parkbana som man kan komma och det stämde faktiskt. Det var en mycket trevlig bana. Öppen och med långa hål. En bana för riktiga golfare som gillar utmaningar.

Skicket på banan var ok men jag var förvånad över att greenerna inte var i bättre skick. Men när vi spelade där andra gången så fick vi rabatt på grund av att greenerna inte var i så bra skick. Teena hade behövt en teekeeper om sådana finns. De var ofta mycket sönderslagna.
Ett litet minus också för att det var svårt att hitta bollen i vissa hinder.

Vi åt dagens rätt som lunch. Men eftersom vi inte visste om strömmingen och kasslern var stekt eller kokt blir det tummen ner för restaurangen.Men på det hela taget en mycket fin anläggning som är värd ett besök. Återkommer till de andra banorna.