Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

onsdag, november 12, 2008

Man skall ha caddy !

Sista kvällen i Tunisien när vi satt några stycken och pratade men av golfvärdarna så tyckte han absolut att vi skulle prova på att ha caddy på rundorna. Det var ju lite sent att komma med det då men det går ju fler tåg.
I Tunisien sitter det ju ofta ett 20 tal caddys och väntar på att få jobb. De flesta får gå hem igen utan att ha fått något uppdrag och inte heller fått tjäna en slant.
Det fina md en caddy är tydligen att han följer med dig till rangen under uppvärmningen och ser hur du slår. Efter ett par hål vet han precis hur långt dina klubbor går och kan hjälpa dig med klubbvalet. Dessutom hjälper han dig med puttlinjerna och lite av varje. Det blir ungefär som att ta en lektion och att ha pron med dig på hela rundan. Detta kostar ett par hundra lappar eller ungefär som att hyra en golfbil.
Det tänker jag själv prova nästa gång när tillfälle ges.

Tillbaka i Sverige igen



Nu är jag hemma igen efter en fantastisk vecka i Hammamet i Tunisien. Det var en perfekt vecka på alla sätt med bra väder,god mat och dryck och mycket och bra golf. Vi spelade på Citrus som är den kända anläggningen i Hammamet. Den har 2 banor Olivier och Fourét.Med reservation för stavningen. De första 9 hålen på Olivier är parkbana men sedan börjar allvaret med en mycket kuperad bana de sista 9 hålen. Fourét är svår eller som en kille i bollen sa vid ett tillfälle att det var den svåraste banan han någonsin hade spelat. När en spelare som har 13
i hcp säger så är det inga enkla hål.

Banorna var i bra skick med undantag för greenerna som var väldigt långsamma och svårputtade.
Paus efter 9 hål var inte tillåtet. Dryck och smörgåsar fick man köpa från kiosken på 4 hjul.

Hotellet Manar som vi bodde på var 5 stjärnigt och det bästa som jag någonsin har bott på. Framförallt var personalen väldigt trevlig och tjänstvillig. Kan rekommenderas på det varmaste.

Snacka om kontraster. På hemresedagen badade jag i Medelhavet i ett vatten som var ca 24 grader varmt.Att sedan landa på Arlanda i regn och rusk var ingen höjdare.