Sverkers Golfblogg

Här finns det möjligheter att ge sina synpunkter om det som är bra och kan bli bättre på Sundbyholms Golfklubb. För att kommentera inlägg klicka på "comments" under posten. Alla förslag och idéer är välkommna.

måndag, juli 21, 2008

Efter 9 hål




Efter 9 hål är vi många som vill ta lite paus, fylla på vattenflaskan och kanske fika. Kort sagt ta igen oss och ha det lite mysigt. Men vi blir lite olika mottagna på våra klubbar. Tranås som jag spelar en hel del på i sommar stör mig lite med sin bryska ton och pratar om fem minuters rast annars blir det repressalier i form av förlorad plats. Känns inte så kul precis och vad hinner jag göra på 5 minuter. Gå på toaletten och fylla vattenflaskan på sin höjd.
Omberg, en annan av mina favoriter, föreslår lite olika drycker, lite tilltugg och 10 minuters rast. Känns mycket bättre och vänligare.
Den översta bilden är från Lycke som jag inte har spelat på själv men där jag har hört att frågar man hur lång rast man får ta blir svaret att det bestämmer du själv. Det finns alltså möjlighet att sitta ner och äta lunch eller göra vad du vill. Sedan gör man upp i vilken ordning man fortsätter på tian. Inga problem.
Över huvudtaget så tycker jag att golfen blandar ihop regler för tävlingsspel med vanliga sällskapsrundor för mycket. Det är faktiskt två olika saker